Biznis

Platforma NEXT-IS

Predstavnici ZADRA NOVE u Teramu

Predstavnici ZADRA NOVE u Teramu

Sveučilište u Teramu organiziralo je sastanak projekta HIVES, na kojem su sudjelovali predstavnici ZADRA NOVE, kao partnerske institucije

Tijekom prvog dana sastanka, projektni partneri su predstavili sve rezultate unutar projekta.

Jedan od ključnih rezultata, kojem je posvećena posebna pažnja, je online platforma NEXT-IS za inovativna mala i srednja poduzeća, kojom će biti omogućen pristup informacijama i pretraživanje baze postojećih uspješnih poduzeća i patenata te povezivanje s drugim korisnicima platforme na razini Jadranskog područja.

Uz NEXT-IS platformu, kreirana je i mapa strategija pametnih specijalizacija za sve zemlje Jadranskog područja te je za isto područje napravljena analiza prepreka i mogućih rješenja za uspostavu inovativnog i povoljnog okruženja za razvoj start-upova.

Drugi dan sastanka je bio posvećen studiji slučaja pod nazivom Inovativni start-upovi i sveučilišni spin-offovi, gdje je Sveučilište u Teramu partnerima prezentiralo stanje za pokretanje i poslovanje start-upova te primjer uspješnih sveučilišnih spin-offova u Italiji.

Projekt HIVES započeo je s provedbom 1. travnja 2016. godine te je ovim, završnim sastankom službeno  završio 30. studenog 2016. godine.


Reci što misliš!