Biznis

Verizon je službeno kupio Yahoo za 4.8 milijarde dolara

Yahoo odlazi u povijest?

Yahoo odlazi u povijest?

Izgleda da će Yahoo!, jedna od najpoznatijih internet tvrtki, prestati postojati. Verizon je službeno kupio Yahoo za 4.8 milijarde dolara, a nova financijska izvješća iz tvrtke ukazuju na detalje onoga što će se dogoditi

Ta prodaja je uključila Yahoo!-ov operativni posao, ali nije uključivala veliki komad kineske stranice Alibaba koja se bavi e-trgovinom.

Također, nije uključivala mnoge druge dijelove tvrtke,  pogotovo dionice kompanija baziranih u Aziji i patente koji nisu predstavljali jezgru tvrtke. Ono što je preostalo, prema papirologiji koja je sada predana, bit će pretvoreno u investicijsku tvrtku zvanu Altaba.

Veličina odbora će biti smanjena na pet direktora, a mnogi ljudi na visokim položajima će otići, uključujući direktoricu Marissu Mayer i suosnivača Yahoo-a, Davida Filoa.

Razlozi odlazaka, kako navode, ne leže u neslaganju s tvrtkom ili bilo kojom operacijom tvrtke.

Yahoo! je inače drugi web gigant kojeg je kupio Verizon. U 2015. Verizon je plation 4.4 milijarde za AOL, prenosi Ars tehnica.

Kupovina Yahoo!-a nije prošla glatko. U jednom trenutku, nakon otkrića hakerskih upada u Yahoo!-ove sustave e-maila, činilo se kako se Verizon premišlja oko kupovine.

Još se ne zna hoće li Mayer biti u novoj Verizonovoj tvrtki.


Reci što misliš!