Biznis

velika ušteda

Godinu dana nije kupovala skoro ništa - uštedjela je 193.000 kuna

Godinu dana nije kupovala skoro ništa - uštedjela je 193.000 kuna
Arhiva RTL

Odlučila je da će novac trošiti na hipoteku, račune i osiguranje tena hranu i higijenske potrepštine, svega ostalog se odrekla

Britanka Michelle McGagh uštedjela je 22.000 funti, odnosno oko 192.500 kuna nakon što je odlučila da godinu dana neće ništa kupiti.

Prije tri godine kuća joj se našla pod hipotekom pa je počela razmišljati o tome kako troši novac. Na internetu je pronašla stranicu o danu koji se obilježava u Americi, a na koji se ljude poziva da ne idu u kupovinu.

 

​"Počela sam razmišljati bih li mogla cijelu godinu ništa ne kupiti. Zaključila sam da bi to bilo odlično za moj novčanik. I prije sam pokušavala raditi planove trošenja, no oni bi propali kad bih neplanirano otišla u izlazak", ispričala je ova žena iz Londona.

Odlučila je da će novac trošiti na hipoteku, račune i osiguranje što je mjesečno košta oko 22.320 kuna, dok na hranu i higijenske potrepštine troši oko 1700 kuna mjesečno.

"Sveg ostalog sam se odrekla. Godinu dana nisam išla u kino, van niti jela u restoranima ili kupovala odjeću. Muž i ja smo spavali na plažama tijekom odmora, nisam išla u teretanu ni kupovala slatkiše i hranu koja mi ne treba", rekla je.

Vozila se biciklom, a štedjeti je počela na crni petak u studenom 2015. godine.

 

​"Kako nje bih sasvim ubila svoj društveni život, s prijateljima odlazim u park na piknik", otkrila je, dodavši da je sad bliža sa suprugom.

"Novac ne kupuje sreću", dodala je.

Nakon što je završila njena štednja prijatelje i obitelj počastila je pićem, no ni ubuduće se neće razbacivati novcem.

"Neću kupovati nepotrebne stvari, sretna sam kad provodim vrijeme s prijateljima, a novac ću radije potrošiti na njih i obitelj", rekla je. 


Reci što misliš!