Biznis

24. siječnja natjecanje u zadru

Zadarska strukovna škola domaćin projekta CROSKILLS

Zadarska strukovna škola domaćin projekta CROSKILLS
Filip Brala/PIXSELL

Nacionalna promotivna kampanja "CROSKILLS - Energetska učinkovitost u pokretu“, usmjerena na šest građevinskih zanimanja, do kolovoza 2017. godine posjetit će ukupno 12 hrvatskih gradova

U utorak, 24. siječnja 2017., s početkom u 12 sati, po četvrti puta od početka nacionalne promotivne kampanje, projekt CROSKILLS, u suradnji s Hrvatskom udrugom krovopokrivača i Društvom inženjera i tehničara Zadar, organizira promotivno-edukativno događanje usmjereno na promociju građevinskih vještina u energetski učinkovitoj gradnji i afirmaciju građevinskih zanimanja općenito.

Domaćin događanja ovaj puta je Strukovna škola Vice Vlatkovića u Zadru.

Nakon informativno-edukacijskog dijela, oko 13.30 sati u prostorima škole započet će natjecanje kojim će se demonstrirati vještine građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti u krovopokrivanju i instalaciji tehničkih sustava na obnovljive izvore energije, kroz 45-minutni natjecateljski zadatak – izradu krova s limenim pokrovom i montažu solarnih panela na krovnoj površini.

Natjecateljske ekipe činit će nezaposleni i zaposleni građevinski radnici te učenici građevinskih i tehničkih zanimanja, a radit će pod budnim okom stručnog povjerenstva sastavljenog od građevinskih i tehničkih stručnjaka te profesora strukovnih zanimanja.

Uz prigodne nagrade sponzora, događanje će se okruniti završnim zajedničkim druženjem uz prezentaciju vještina učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar.

Projekt CROSKILLS dio je europske inicijative Build Up Skills, usmjeren na cjeloživotnu izobrazbu hrvatskih građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti, te jačanje kvalifikacija obrtnika, zaposlenih i nezaposlenih građevinskih radnika osobito nakon osnovnog obrazovanja ili početničkog rada. U cilju promocije CROSKILLS programa izobrazbe, te povećanja interesa za obrazovanje u građevinskim zanimanjima – koji je sada vrlo nizak – nacionalna promotivna kampanja „Energetska učinkovitost u pokretu“, usmjerena na 6 građevinskih zanimanja, do kolovoza 2017. godine posjetit će ukupno 12 hrvatskih gradova.

Osim financiranja edukacije i natjecanja u znanjima i vještinama građenja u energetski učinkovitoj gradnji, projektni tim CROSKILLS odlučio je angažirati učenike i lokalne udruge u pripremi poklona i osvježenja, te na taj način pomoći rad udruga, učeničkih zadruga i stručnih aktiva. Krajem 2016. godine prva promotivna događanja održana su u Sisku, Slavonskom Brodu i Osijeku, a nakon zadarskoga, iduće događanje održava se 17. veljače 2017. u Križevcima.


Reci što misliš!