Biznis

Prema najnovijim podacima

Cijene nekretnina pale za 2 posto

Cijene nekretnina pale za 2 posto

U Zadarskoj županiji kvadrat kuće se prodavao po prosječnoj cijeni od 1.432 eura, a stana po 1.753 eura

Prema analizi internetskog portal Njuškalo i ponude nekretnina koju su građani oglasili, u veljači 2015. godine cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 2 posto, u usporedbi s cijenama u veljači 2014. godine, dok se u odnosu na siječanj 2015. godine nalaze na približno istoj razini, javlja Narodni list

-Kada najnovije podatke uspoređujemo sa, primjerice, veljačom 2011. godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj niže su za 7 posto. Ove promjene pokazuju podaci obrađeni na najvećem uzorku nekretnina u prodaji u Hrvatskoj, dostupnih putem internetskog oglasnika Njuškalo. U prošlom je mjesecu na Njuškalu oglašeno čak 149 tisuća nekretnina, ističu u priopćenju.

Navode kako je u veljači 2015. godine po županijama opažen rast prosječnih cijena nekretnina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od 7 posto prema veljači 2014. godine. To je ujedno i županija s najvišim cijenama nekretnina u Hrvatskoj.

Najniže cijene nekretnina su u Vukovarsko-srijemskoj i Požeško-slavonskoj županiji gdje su, primjerice, prosječne cijene kvadrata stana niže od 800 eura, a kuće ispod 500 eura.

U veljači 2015. godine po gradovima, ne uključujući i njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu - u Dubrovniku, Splitu i Zadru.

U Zadarskoj županiji kvadrat kuće se prodavao po prosječnoj cijeni od 1.432 eura, a stana po 1.753 eura.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.