Biznis

Nasmiješeno sunce 2013

''Niko'' Erika Pavina restoran godine

''Niko'' Erika Pavina restoran godine

Restoran "Niko" ugostitelja Erika Pavina proglašen je najboljim restoranom tijekom 2013. godine i Grad Zadar dodjelit će mu nagradu ''Nasmiješeno sunce''.

Ove je godine Erik Pavin proslavio pet desetljeća restorana - 28. veljače davne 1963. Erikov je otac otvorio ugostiteljski objekt koji je do danas postao sinonim za kvalitetu, te ugodno druženje uz vrhunsku spizu.

Erik Pavin bavi se obiteljskom tradicijom, vođenjem restorana ''Niko''. Sav svoj entuzijazam i ljubav unio je u nastojanje da predstavi svoj grad u najboljem mogućem svjetlu i ucrta ga na gastronomsku kartu Mediterana. Jedan je od ponajboljih turističkih ambasadora na ovim prostorima, a bavi se i humanitarnim radom.

Već su legendarni ručkovi i večere koje organizira za siromašne, bolesne, branitelje, za sve za koje osjeti da će taj mali znak pažnje unijeti tračak svjetlosti u život.

Tijekom pedeset godina restoran je ugostio brojne osobe iz javnog života, Zadrane, domaće i strane goste, a svi su se oni rado vraćali u ''Niko''.

A tko su kumovi restorana "Niko"? Ima ih mnogo - Slavko Perović, Pino Gjergja, Krešo Ćosić, Stojko Vranković, Tomislav Ivčić, Mladen Grdović, Tereza Kesovija, Zorica Kondža, Joško Banov, Božo Jusup, Ivan Paša, Jure Birkić, Šime Srzentić, Vjeko Surać, Boris Labar, Ante Gotovina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.