Biznis

Diljem svijeta

Honda povlači 304 tisuća automobila s tržišta

Honda povlači 304 tisuća automobila s tržišta

S američkog tržišta bit će povučeno 273.000 vozila, 2.000 iz Japana, 27.000 iz Kanade te 2.000 iz ostalih zemalja

Zbog problema sa zračnim jastukom, japanski proizvođač automobila Honda povlači 304.000 automobila s tržišta diljem svijeta. U Hrvatskoj trenutno obrađuju brojeve šasija i uskoro će izaći s podacima o mogućem povlačenju vozila. Saznajte o kojim je modelima Honde riječ, piše net.hr

Zračni jastuci u Hondinim vozilima otvaraju se u slučaju sudara pod prevelikim pritiskom, što dovodi do izbacivanja komadića metala i plastike koji mogu prouzročiti ozljede, pa čak i smrt. Problematična oprema nalazi se u modelima Accord, Civic, Odyssey, Pilot, CR-V proizvedenima 2001. i 2002. godine.

Iz Honde su objavili da je dosad bilo 20-ak nesreća prouzročenih problemom vezanim za zračni jastuk, uključujući i dva smrtna slučaja u SAD-u 2009. godine.

S američkog tržišta bit će povučeno 273.000 vozila, 2.000 iz Japana, 27.000 iz Kanade te 2.000 iz ostalih zemalja. Hondin glasnogovornik Hajime Kaneko izjavio je da se pogreška na zračnim jastucima dogodila zbog korištenja pogrešnih materijala u proizvodnji.

U razgovoru sa službenim zastupnikom Honde u Hrvatskoj, net.hr je doznao da za sada nije poznato hoće li se povlačiti određeni Hondini modeli s cesta u Hrvatskoj.

''Zaprimili smo obavijest o povlačenju vozila prije dva dana i trenutno se obrađuju brojevi šasija kako bi se utvrdilo je li i Hrvatska uključena u to povlačenje. Podaci bi uskoro trebali biti poznati'', poručili su  iz Honda Rutinga. 

net.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

 Izdvojeno