Biznis

Akcije "Kupujmo Hrvatsko" i "Vrijedne ruke" 6. srpnja na zadarskoj rivi

Akcije

Akcija "Kupujmo hrvatsko" i dalje nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta"

HGK i ove godine, već tradicionalno  provodi akciju „Kupujmo Hrvatsko ". Ove godine joj se pridružuje i zajednička akcija MINGORP-a, HGK i HOK-a "Vrijedne ruke" kojoj je cilj promovirati marljive ljude koji svojim umijećem, znanjem i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu kako bi takvi proizvodi doprli do potrošača.

Hrvatska gospodarska komora započela je projekt "Vrijedne ruke" 2009. godine putem svojih županijskih komora koje su izradile popis proizvoda i proizvođača u obliku 20 kataloga u sklopu pojedine županije. U katalozima je popisano oko 2000 proizvođača iz cijele Hrvatske.

Akcija "Kupujmo hrvatsko" i dalje nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak "Hrvatska kvaliteta" do sada je dobilo 228 proizvoda, dok znak "Izvorno hrvatsko" nosi 108 proizvoda.

Po sedmi  put u našem gradu navedena se akcija  održava u utorak 6. srpnja 2010. s početkom u 19,00 sati na Obali kralja Petra Krešimira IV (Zadarska riva) na kojoj će sudjelovati 30-tak tvrtki iz Zadarske županije i preko 100  iz drugih županija. Prvi put akcija je održana 1997.godine.

Hrvatske proizvode po promotivnim cijenama prodavat će estradne zvijezde, poznate osobe iz političkog i javnog života, te zadarski gospodarstvenici.


Reci što misliš!