Biznis

Dionice

MOL: Nećemo dati novu ponudu za Inu

MOL: Nećemo dati novu ponudu za Inu

'Nemamo namjeru dati novu ponudu, ovo je jednokratna akcija'

Mađarska naftna i plinska grupa MOL nema namjeru dati novu javnu ponudu za dionice hrvatske Ine ako trenutna ponuda ne bude imala dovoljan odaziv, izjavio je glavni direktor MOL-a Gyorgy Mosonyi u današnjem intervjuu agenciji Reuters.

Mosonyi je izjavio Reutersu u petak da je, prema njegovom mišljenju, MOL-ova ponuda od 2.800 kuna (576,2 dolara) po dionici za oko 30 posto dionica Ine koja nisu u vlasništvu MOL-a ili hrvatske Vlade 'fer ponuda'.

'Ova cijena nudi premiju od 1.110 kuna u odnosu na cijenu u inicijalnoj javnoj ponudi prije godinu i pol, pa stoga smatram da je to fer ponuda', rekao je Mosonyi u intervjuu Reutersu.

'Nemamo namjeru dati novu ponudu, ovo je jednokratna akcija. Jednom smo dali javnu ponudu te tako ispunili našu zakonsku obvezu i Mol više ne želi davati nikakve takve ponude u budućnosti', dodao je.

Izjavio je i da nije bilo razloga za podizanje ponuđene cijene.

Nakon isteka javne ponude, MOL će nastaviti razgovore s hrvatskom Vladom o mogućoj zamjeni dionica koja bi uključivala 19 posto Ininih dionica od 44 posto dionica koje su u vlasništvu Vlade, navodi se u Reutersovom tekstu.

Dodaje se kako Molova ponuda, koja je na snazi do 3. listopada, procjenjuje vrijednost Ine na 28 milijardi kuna, ali da je mnogi privatni i insitucionalni investitori smatraju preniskom.

Prema posljednjim podacima Središnje depozitarne agencije (SDA), do sada je, zaključno s jučerašnjim danom, za prihvaćanje ponude MOL-a deponirano 30.915 dionica, što predstavlja nešto više od jedan posto dionica na koje se javna ponuda odnosi.


Reci što misliš!