Biznis

Dionice

T-HT: Dividenda 29,56 kuna po dionici

T-HT: Dividenda 29,56 kuna po dionici

Rezultati poslovanja Hrvatskog Telekoma objavljeni na Zagrebačkoj burzi bili su kao doping injekcija za dionicu T-HT-a koja je u samo jedan sat poslovanja skočila na 326 kuna i dalje raste

Najveća hrvatska telekomunikacijska tvrtka Hrvatske telekomunikacije završila je 2007. godinu s neto dobiti u iznosu od 2,47 milijardi kuna, 11,6 posto većom nego 2006. Prema prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora, gotovo cjelokupna dobit trebala bi biti isplaćena dioničarima preko dividende u iznosu od 29,56 kuna po dionici. To znači da će građanima koji su u javnoj ponudi kupili paket dionica T-HT biti isplaćena dividenda u iznosu od 1862, 28 kuna.

Rezultati poslovanja Hrvatskog Telekoma objavljeni na Zagrebačkoj burzi bili su kao doping injekcija za dionicu T-HT-a koja je u samo jedan sat poslovanja skočila na 326 kuna i dalje raste. Trenutno je na razini od velikih 5,04 posto i iznosi 328 kuna po dionici.

Prema obavijesti o poslovanju u 2007. godini objavljenoj danas na Zagrebačkoj burzi, povećanje dobiti u prošloj godini uglavnom je rezultat jednokratne dobiti u vezi s ulaganjem u društvo HT Mostar. Konsolidirani prihodi HT-a povećani su tijekom 2007. godine za 2,3 posto, na 8,83 milijarde kuna, pri čemu je porast usluga pokretne telefonije, internetskih i veleprodajnih usluga nadoknadio očekivano niže prihode od usluga nepokretne telefonije.

Najveći su prihodi, od 3,96 milijardi kuna ili 6,9 posto više nego u 2006. godini, ostvareni u pokretnoj telefoniji, dok su prihodi od nepokretne telefonije istodobno smanjeni za 9,5 posto, na 3,2 milijarde kuna.

Kod veleprodajnih usluga bilježi se rast prihoda za 12 posto, a kod internetskih usluga za 38,4 posto, dok su prihodi ostvareni pružanjem podatkovnih usluga istodobno povećani za 1 posto.

U obavijesti stoji i kako bi se za dividende od prošlogodišnje dobiti trebalo izdvojiti nešto više od 2,42 milijarde kuna ili 29,56 kuna po dionici, dok bi se preostali manji iznos rasporedio u zadržanu dobit.


Reci što misliš!