Biznis

boravak u dubrovniku

Minstar Cappelli obišao Hotele Plat

Minstar Cappelli obišao Hotele Plat
Ministarstvo turizma

Ministar Cappelli je prilikom obilaska Hotela Plat istaknuo važnost investicija za turizam, posebice kada je riječ o smještajnim objektima visoke kategorije

U sklopu službenog boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ministar turizma Gari Cappelli sudjelovao je danas na predstavljanju, a kasnije i na obilasku Hotela Plat u Općini Župa dubrovačka, koji bi na jednoj od idućih sjednica Vlada RH trebao biti proglašen strateškim investicijskim projektom. Napominjemo, Hoteli Plat, investitora Hoteli Plat d.d., su jedan od 10 turističkih projekata koji se nalaze na listi investicijskih projekata Republike Hrvatske. Za dva projekta s navedene liste - autokamp Puna Nova i Hotel Park u Rovinju, Vlada je 2016. godine već donijela odluku o proglašenju projekata strateškima.

Ministar Cappelli je prilikom obilaska Hotela Plat istaknuo važnost investicija za turizam, posebice kada je riječ o smještajnim objektima visoke kategorije koji Hrvatskoj nedostaju, a itekako su potrebni jer imaju najbolju popunjenost tijekom godine, što je ključno za smanjenje sezonalnosti. Osim toga, hoteli visoke kategorije podižu sveukupnu konkurentnost destinacije, ali i cijele Hrvatske jer turistima pružaju visoku razinu usluge i ponude.

„Posebno mi je drago da obilazimo još jednu investiciju koja će biti vrlo važna za lokalni, ali i turizam cijele Hrvatske. Ova je investicija vrlo važna i iz razloga jer je tvrtka Plat d.d. od tvrtke pred stečajem postala tvrtka koja je pronašla investitora te će uskoro cijeli projekt biti proglašen strateški za turizam Republike Hrvatske. Interes Vlade RH svakako je da se ovaj projekt realizira u što je moguće kraćem roku, odnosno da novo obnovljeni Hotel Plat nastavi primati goste kao hotel visoke kategorije“, istaknuo je ministar Cappelli dodavši kako Dubrovačko-neretvanska županija trenutno u hotelskim kapacitetima raspolaže s 22 tisuće kreveta, što je tek oko 25 posto ukupnih kapacitete te da je intencija svakako da se taj udio poveća, posebice u segmentu hotela s 4 i 5 zvjezdica.

Trenutno u Hotelu Plat posluje 1 hotel i 7 samostalnih vila, kategorije 3* sa ukupno 236 smještajnih jedinica, dok su ostali objekti (hotel i paviljoni) izvan funkcije jer su devastirani tijekom Domovinskog rata. Predmetnim projektom Investitor planira kompletno obnoviti sve postojeće smještajne kapacitete, kako one koji su trenutno u funkciji tako i one izvan funkcije. Navedeni projekt ukupne vrijednosti 428 milijuna kuna odnosi se na rekonstrukciju hotelskog kompleksa Hoteli Plat u hotelski resort s 5*, kapaciteta od oko 550 smještajnih jedinica uz otvaranje više od 400 radnih mjesta, dok se završetak projekta planira za turističku sezonu 2019. godine. 


Reci što misliš!