Biznis

Scott Pruitt

Moraju li SAD birati između gospodarstva i okoliša?

Moraju li SAD birati između gospodarstva i okoliša?
AP

Sjedinjene Države ne moraju biti između gospodarstva i okoliša, rekao je novi čelnik Agencije za zaštitu okoliša Scott Pruitt, piše The Washington Post i najavljuje da će već ovaj tjedan predsjednik Donald Trump izvršnim uredbama ukinuti većinu ekoloških propisa svoga prethodnika

Pruitt je u utorak u obraćanju zaposlenicima svoje buduće agencije istaknuo da će "slušati, učiti i voditi".

"Vjerujem da mi kao zemlja možemo biti i za energiju i poslove, i za okoliš. Ne trebamo birati između te dvije stvari", naglasio je u svom prvom govoru radnicima EPA-e.
 

"Mislim da je naša zemlja bolje od ijedne druge u svijetu osiguravala zaštitu svojih prirodnih izvora i okoliša, ali i poštivala gospodarski rast", zaključio je Pruitt. 

Zaposlenicima EPA-e je rečeno da će Trump potpisati neke izvršne odredbe nakon što Senat potvrdi Pruitta na čelu te institucije.

Kako prenosi The Washington Post predsjednik Trump priprema se potpisati izvršne uredbe kojima će ukinuti propise o zaštiti okoliša što ih je donio njegov prethodnik Barack Obama.

Među propisima koje Trump kani mijenjati su Plan o čistoj energiji koji ograničava emisije stakleničkih plinova iz elektrana.


Reci što misliš!