Biznis

Girls4Tech

Mastercard na MWC-u predstavlja edukativnu inicijativu za djevojčice

Mastercard na MWC-u predstavlja edukativnu inicijativu za djevojčice

U okviru prvog izdanja festivala Youth Mobile Barcelona (YoMo), koji će se održati u sklopu sajma Mobile World Congress 2017, Mastercard® će se pridružiti izlaganjima svojim nagrađivanim STEM programom Girls4Tech

U okviru prvog izdanja festivala Youth Mobile Barcelona (YoMo), koji će se održati u sklopu sajma Mobile World Congress 2017, Mastercard će se pridružiti izlaganjima svojim nagrađivanim STEM programom Girls4Tech (G4T). Cilj kurikuluma G4T je inspirirati djevojčice na razvijanje STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika) vještina.

Od 27. veljače do 2. ožujka, zaposlenici kompanije Mastercard će na štandu J u centru Montjüic Fira održavati interaktivne radionice s temama kriptologije i digitalne konvergencije skupinama učenica od 9 do 16 godina.

Program Girls4Tech je kreiran 2014. kako bi mladim djevojkama približio discipline kao što su znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika (STEM) na inovativan način. Učenici koji posjete YoMo će dobiti priliku saznati više o sigurnim, jednostavnim i praktičnim metodama plaćanja što može potaknuti potencijalne karijere u ovom sektoru.

„Činjenica da je naša globalna inicijativa Girls4Tech dio ovog edukativnog događaja dokaz je naše predanosti edukaciji i poticanju rodne ravnopravnosti“, rekla je Rose Beaumont, direktorica komunikacija za Europu u kompaniji Mastercard. „Želimo djeci pokazati da je za karijeru u STEM sektoru potreban niz interesa i vještina.“

Osim sudjelovanja u festivalu YoMo, Mastercard će na sajmu MWC biti prisutan i na štandu 5D61, Fira Gran Vía u Barceloni, od 27. veljače do 2. ožujka.


Reci što misliš!