Biznis

branit će se sustav

Petrov: Todorić je odgovoran za stanje u Agrokoru, neka povuče racionalne poteze

Petrov: Todorić je odgovoran za stanje u Agrokoru, neka povuče racionalne poteze
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov izjavio je u srijedu da je Ivica Todorić odgovoran za stanje u Agrokoru, pa od njega očekuje da povuče racionalne poteze i shvati da Vlada HDZ-a i Mosta neće provoditi politiku od prije 20 godina.

Petrov je u Saboru na upit novinara o planu spašavanja Agrokora kojem, po pisanju medija, prijeti slom zbog prezaduženosti i pritiska vjerovnika, rekao da su Todoriću "dosadašnji političari dali priliku da izraste na ovu razinu, pa da može utjecati na ovakav način na tržište".

Nitko osim Ivice Todorića nije odgovoran za stanje u Agrokoru i zato očekujemo prvo od njega da povuče racionalne poteze i shvati da zajednička Vlada HDZ-a i Mosta neće provoditi politiku od prije 20 godina, poručio je Petrov.

Država neće spašavati Todorića, već će braniti gospodarski sustav i štititi po potrebi interese Hrvatske, jer Agrokor je po broju svojih tvrtki i tvrtki koje posluju s njim strateška kompanija za hrvatsko gospodarstvo.

"Upravo zato država će po potrebi braniti gospodarski sustav vlastite zemlje, a oba partnera u Vladi, i HDZ i Most, zajednički će biti spremni djelovati ako dođe do potrebe", istaknuo je Petrov.

 


Reci što misliš!