Biznis

Biograd na Moru

U Hotelu Ilirija započinje program edukacije za rukovoditelje u sustavu protuminskog djelovanja

U Hotelu Ilirija započinje program edukacije za rukovoditelje u sustavu protuminskog djelovanja

Centar za međunarodnu stabilizaciju i oporavak u ponedjeljak organizira regionalni tečaj za više rukovoditelje u protuminskom djelovanju i uklanjanju eksplozivnih ostataka rata

Centar za međunarodnu stabilizaciju i oporavak (Centre for International Stabilization and Recovery – CISR) Sveučilišta James Madisonu suradnji sa Sveučilišnom Školom za poslovanje (College of Businesss) već nekoliko godina provodi programe edukacije za rukovoditelje u sustavu protuminskog djelovanja.

Programi integriraju najnovija postignuća na području poslovnog upravljanja s praktičnim znanjima i iskustvima djelatnika koji rade na poslovima uklanjanja mina eksplozivnih ostataka rata (EOR).

Od 2010. godine Regionalni tečaj financiran je od strane Ministarstva vanjskih poslova SAD-a (State Department) te je program proširen tematikom uništavanja viškova konvencionalnog naoružanja, kontrole malog i lakog oružja i ostalih sigurnosnih izazova u kontekstu post-konfliktnog oporavka.

Na tečajusudjeluju stručnjaci iz Albanije, Armenije, Azerbajdžana, BiH, Hrvatske, Gruzije, Kosova, Srbije, Slovenije, Turske i Ukrajine te dodatno Kolumbije.

Ured za razminiranje, Hrvatski centar za razminiranje (HCR) i HCR - Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o. (HCR-CTRO) partneri su američke strane u organizaciji regionalnog tečaja koji će se ove godine održati u Biogradu na Moru u razdoblju od 20. ožujka do 7. travnja 2017. godine.

Svečano otvaranje održat će se u ponedjeljak 20. ožujka 2017. godine u Biogradu na Moru u Hotelu Ilirija s početkom u 10 sati.

Otvorenju tečaja nazočit će dr. sc. Suzanne Fiederlein, pomoćnica direktora Centra za međunarodnu stabilizaciju i oporavak, Chris Murgia voditelj programa donacija Odjela za smanjenje i uklanjanje konvencionalnog naoružanja Uprave za političko-vojne poslove Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, dr.sc. Paula Daly, voditeljica Odjela za upravljanje Sveučilišta James Madison i glavna predavačica na tečaju,Hrvoje Debač, vršitelj dužnosti ravnatelja Ureda za razminiranje, Ante Brkljačić, vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje, Davor Lonić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske procese zadarske županije i županijski koordinator za razminiranje te Jasna Čunko, voditeljica Službe za međunarodnu sigurnost Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Za hrvatski protuminski sustav i sve njegove sudionike suradnja s uglednim partnerima iz SAD-a te organizacija ovako važnog programa obuke u Republici Hrvatskoj dodatna je potvrda naše kvalitete i mjesta koje s pravom zauzimamo u međunarodnim okvirima.


Reci što misliš!