Biznis

pismo kolegama

Todorić se prvi put nakon izbijanja krize obratio radnicima Agrokora

Todorić se prvi put nakon izbijanja krize obratio radnicima Agrokora
Robert Anic/PIXSELL

Na kraju pisma piše kako se nada da je "uspio dati potrebne informacije i odagnati zabrinutost glede Agrokora

Ivica Todorić obratio se radnicima Agrokora pismom u kojim im, kako kaže, želi pojasniti situaciju u kakvoj se nalazi Agrokor. 

"Drage kolegice i kolege, 

ovim vam se putem želim obratiti vezano uz veliku količinu raznih informacija o Agrokoru koje su se proteklih dana pojavljivale u javnosti", počinje svoje pismo Todorić dodavši da je u javnosti velik broj "nepotpunih i netočnih informacija". 

Zbog toga, kako piše u nastavku, radnicima želi dati "potpuniju informaciju". 

"Prije svega želim naglasiti da pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nisu upitne", kaže Todorić.

Zanimljivo, Todorić piše kako "pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nisu upitne", ali zaboravlja da to nitko nije ni doveo u pitanje. Naime, cijela priča se i vrti oko toga da Todorić neće ostati na čelu kompanije, već će ga tamo zamijeniti vjerovnici.

"Uprava Agrokora, zajedno s partnerima, intenzivno radi na repozicioniranju poslovanja i novom poslovnom modelu, kojim će se zaštititi interesi svih dionika, a pri čemu će se posebno voditi briga o vama, našim zaposlenicima", otkriva Todorić i neizravno priznaje da se nešto važno ipak događa. 

"Upravo je sada iznimno bitno da se zajedničkim snagama fokusiramo na svoje redovno poslovanje i nastavimo funkcionirati kao jedinstven, najveći i najbolji tim u hrvatskom i regionalnom gospodarstvu", kaže Todorić koji nije zaboravio nahvaliti radnike. 

Na kraju pisma piše kako se nada da je "uspio dati potrebne informacije i odagnati zabrinutost glede Agrokora".

Todorić praktički prepisao priopćenje Agrokora za javnost

No, zanimljivo, ovo Todorićevo pismo radnicima praktički je identično Agrkorovom priopćenju od nedjelje. 

"Do javnosti ovih dana dolaze razne informacije o Agrokoru, među njima i velik broj nepotpunih i netočnih informacija koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi.

Poštujući veliki javni interes, želimo ponoviti da je Agrokor najveća hrvatska i regionalna kompanija, koja ima snažne brendove, jaku tržišnu poziciju i kvalitetne zaposlenike. Ukupan Agrokorov prihod čini 15% hrvatskog BDP-a i jedan je od pokretača gospodarskog razvoja, prvenstveno u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji".

"Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obveze. Odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima. Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u suglasju je s našim investitorima.

Važno je naglasiti da u tom procesu imamo snažnu podršku svojih ključnih dionika.

Repozicioniranje kompanije omogućit će daljnji razvoj kako naših kompanija, tako i naših poslovnih partnera/dobavljača'', priopćili su iz Agrokora u nedjelju.


Reci što misliš!