Biznis

od 31.ožujka do 1..travnja

70 vinara na prvom Zadar wine festivalu u Arsenalu

70 vinara na prvom Zadar wine festivalu u Arsenalu

Zadar i Zadarska Županija su trenutno jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj. Sve veći broj vinara, međunarodna priznanja kao i velike investicije u vinarstvu dokaz su o potrebi organizacije jednog vrhunskog festivala vina u Zadru

Zadar i Zadarska Županija su trenutno jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj. Sve veći broj vinara, međunarodna priznanja kao i velike investicije u vinarstvu dokaz su o potrebi organizacije jednog vrhunskog festivala vina u Zadru.

Dalmacija svakako zaslužuje ozbiljan vinski festival, koji bi na jednom mjestu okupio proizvođače, ugostitelje i ljubitelje vina.

Tijekom cijele godine, a prvenstveno tijekom turističke sezone Dalmacija je vrlo značajno tržište za plasman vina malih i velikih prozvođača iz cijele Hrvatske.

Predstavljanje Prvog Zadar Wine Festivala održat će se u prostorijama Udruženja obrtnika Zadar, Špire Brusine 11, u ponedjeljak, 27. ožujka, u 12 sati.

Festival će predstaviti Ivan Stiblik i Danijel Peroš, organizatori, a pridružit će se Ivica Katić, pročelnik za gospodarstvo i obrtništvo grada Zadra, Denis Ikić, direktor županijske Gospodarske komore, predstavnici Turističke zajednice grada Zadra i Obrtničke komore Zadarske županije, kao i vinara te ugostitelja.

Ovakav festival je izvrsna prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije. Poznata je činjenica da u modernom ugostiteljstvu restorateri na svojim vinskim kartama moraju imati velik izbor vinskih sorti, a festival vina će im pomoći pri odabiru istih za svoje objekte.

Na Festivalu će se predstaviti 70 vinara iz zemlje i šire regije, a najavljen je posjet ugostitelja iz čitave Hrvatske.

Organiziran je zanimljiv popratni program, iz kojeg bi posebno izdvojili radionice upoznavanja s vinima regije, te početni tečaj za sommeliere.


Reci što misliš!