Biznis

start 1. lipnja

Županija će sufinacirati brzobrodsku liniju Pula- Mali Lošinj- Zadar

Županija će sufinacirati brzobrodsku liniju Pula- Mali Lošinj- Zadar
Dino Stanin/PIXSELL

Od 1. lipnja obnavlja se državna brzobrodska linija Pula- Mali Lošinj- Zadar za koju bi uskoro trebao biti raspisan koncesijski natječaj i koja će ploviti cijele godine.

Vlada Republike Hrvatske je koncem 2016. godine donijela Odluku o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu u kojoj se nalazi i predmetna linija 9141 koja međusobno povezuje Istarsku, Primorsko-goransku i Zadarsku županiju.

Intencija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture je da ta linija, koja je funkcionirala kao sezonska linija, postane cjelogodišnja čime bi uz turistički poprimila i prometni značaj posebice u turističkoj sezoni te omogućila bolju povezanost između gradova i županija morskim putem.

Županija će s 3,6 posto vrijednosti sufinancirati liniju 9141

Na kolegiju zadarskog župana donesena je odluka sufinanciranju  brzobrodske linije Pula - Unije - Susak- Mali Lošinj- Olivik - Silba – Zadar.

Ukupna planirana vrijednost potpore temeljem Sporazuma o financiranju iznosi 4.468.277,22 kn, dok će se konačni iznos potpore utvrditi po okončanju postupka javnog natječaja za navedenu liniju. Zadarska županija po prvi put će sufinancirati ovu liniju i to sa 3,6% planirane vrijednosti.

Sporazum o sufinanciranju predmetne linije sklopit će Agencija za obalni linijski pomorski promet, Hrvatska turistička zajednica, Istarska županija, Zadarska županija, Grad Pula, Grad Mali Lošinj i Grad Zadar.


Reci što misliš!