Biznis

porast bukinga

Održana 14. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice

Održana 14. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice

Detaljniji izvještaj o tijeku sezone i stanju na tržištima podnio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić koji je naglasio stabilan porast bukinga na većini tržišta

Danas je u Glavnom uredu HTZ-a održana 14. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice.

Sjednicu je vodio ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Gari Cappelli, koji je na početku sjednice članove vijeća obavijestio o dobrim najavama za ovu turističku godinu.

Detaljniji izvještaj o tijeku sezone i stanju na tržištima podnio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić koji je naglasio stabilan porast bukinga na većini tržišta.

U nastavku sjednice članovi Turističkog vijeća su usvojili „Program dodjele potpore male vrijednosti“. Naime, sukladno uredbi Europske komisije (1407/13), od 18. prosinca 2013. godine, o primjeni članka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore, prije objave javnih poziva za potpore turističkom sektoru potrebno je napraviti i usvojiti „Program dodjele potpore male vrijednosti“.

Upravo će Hrvatska turistička zajednica na temelju ovog programa u 2017. godini raspisati javne pozive za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima, potpore događanjima te za potpore programima destinacijskih menadžment kompanija. Samo raspisivanje javnih poziva se očekuje u narednim danima, a biti će objavljeni na internetskim stranicama Hrvatske turističke zajednice.

Također, članovi Turističkog vijeća su usvojili prijedlog Odluke o odustajanju od raspisivanja pozivnog natječaja za odabir PR agencije, odnosno prijedlog Odluke o prenamjeni sredstava predviđenih za PR aktivnosti u Javni poziv za potpore događanjima u 2017. godini. Tako je dio sredstava, a riječ je o 5.000.000,00 kuna predviđenih za PR aktivnosti i suradnju s PR agencijom, prenamijenjeno u sredstva za Javni poziv za potpore događanjima u 2017. godini.   

Hrvatska turistička zajednica generalni partner teniskog turnira WTA Bol Open 2017.

Turističko vijeće je odobrilo i generalno partnerstvo Hrvatske turističke zajednice za turnir „Bol Ladies Open“ 2017., u ukupnom iznosu do 1.200.000,00 kuna (s PDV-om). Riječ je o turniru koji je prošle godine u New Yorku, za vrijeme US Opena, proglašen najbolje organiziranim teniskim turnirom na svijetu iz kategorije „WTA 125K Series“. Pokrovitelji turnira su Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović te Ministarstvo turizma RH.

Dodajemo kako je usvojena i odluka o zakupu medijskog prostora na tržištu Slovenije kojeg će do 31. listopada 2017. godine obavljati agencija MediaCom, dok je s agencijom BBDO Zagreb produžena suradnja u oblikovanju i produkciji materijala za promotivne kampanje na domaćem i inozemnim tržištima, također do 31. listopada 2017. godine. Članovi Turističkog vijeća su upoznati i s informacijom o marketinškoj suradnji Hrvatske turističke zajednice s avioprijevoznicima u 2017. godini. Riječ je o posebnim promotivnim i drugim strateškim projektima koji za cilj imaju jačanje prometne povezanosti i povećanja turističkog prometa u pred i posezoni. Vezano za projekt promocije, odnosno kampanje o podizanju svijesti o turističkim zanimanjima, članovi Turističkog vijeća su usvojili odluku o suradnji sa Styria Grupom, dok je s Hanza medijom odobrena suradnja na projektu „The Times“ izdanja.  


Reci što misliš!