Biznis

najstarija hrvatska otočna tvornica za preradu ribe

Saljski Mardešić dobio novoga vlasnika

Saljski Mardešić dobio novoga vlasnika

Dosadašnji vlasnik dugootočne tvornice za preradu ribe, Saljanin Ante Maras prodao ju je tvrtki čije ime za sada u upravi tvornice ne žele otkriti. Neslužbeno, doznaje se kako je riječ o francuskom riboprerađivaču

U međuvremenu tvornica traži 10-ak radnica , nudi se smještaj u Salima i plaćeni putni troškovi iz Zadra, javlja Radio Zadar.

Ante Maras odnosno njegov Jadranski pomorski servis preuzeo je Mardešić za 10 milijuna kuna od kaljske zadruge Ribarska sloga 2006. Godine. Prošle godine Maras je i JPS prodao Talijanima. 

Načelnik općine Sali Zoran Morović potvrđuje za naš program neslužbenu informaciju kako je novi vlasnik francuska tvrtka, a nada se kako će on zadržati postojeću proizvodnju i radnike:

''Riječ je o Mardešićevom partneru preko kojeg je tvornica distribuirala svoje proizvode koliko smo mi čuli, mi se nadamo da će se nastaviti ista djelatnost i očuvati svi radnici. Nas je izvijestio bivši vlasnik da je tvornica prodana partneru iz Francuske, novi vlasnik nas još nije kontaktirao''. 

Aktualna direktorica tvornice Marina Depolo jutros nam nije htjela otkriti ime novoga vlasnika ali navodi kako je u tijeku upis tvrtke u sudski registar te kako se traže nove radnice:

''Otvoren je natječaj za 10-ak radnica,  nudi se smještaj u Salima i plaćeni putni troškovi iz Zadra'', rekla je Depolo.

Prošle je godine Mardešić, najstarija hrvatska otočna tvornica za preradu ribe koja još uvijek radi, obilježio 110 godina postojanja, a sad je pred dugootočanima novo povijesno razdoblje za ovu tvrtku, ovaj put sa stranim vlasnikom.


Reci što misliš!