Biznis

lag mareta

Održana radionica za poljoprivrednike u sklopu projekta „Edukacija poljoprivrednika – financije nisu bauk“

Održana radionica za poljoprivrednike u sklopu projekta „Edukacija poljoprivrednika – financije nisu bauk“

LAG Mareta organizirao je edukativnu radionicu“ Sustav oporezivanja obiteljskih gospodarstava“ kao dio projekta „Edukacija poljoprivrednika – financije nisu bauk“ prijavljenog za sufinciranje na Javni natječaj Grada Zadra iz područja razvitka otoka i zaštite okoliša za 2017. godinu.

Poludnevna edukativna radionica održana je u Impact centru u Zadru a predavanje je održala mr.sc. Miljenka Cutvarić, savjetnica urednica u časopisu Računovodstvo i
financije.

Ciljana skupina ovog projekta su nositelji kao i potencijalni nositelji te članovi obiteljskih
poljoprivrednih gospodarstava, ali i ostali subjekti koji se bave poljoprivredom s područja otoka Grada Zadra.

Šira skupina korisnika su OPG-i područja Zadarske županije. „Svjesni specifičnosti područja kojeg obuhvaćamo organizirali smo ovu edukativnu radionicu u Zadru kao administrativnom središtu čitavog područja, a materijal s radionice bit će dostupan svim zainteresiranim dionicima. Vrlo smo zadovoljni odazivom na ovu edukativnu radionicu, odazvalo se 30-ak zainteresiranih dionika s našeg područja što znači da je izbor teme za radionicu bio izuzetno kvalitetan. Radionica je bila vrlo dinamična gdje smo pokušali odgovoriti na što veći broj postavljenih pitanja oko poreznih nedoumica poljoprivrednih gospodarstava,“ izjavila je Emila Šimičić Bajlo, voditeljica ureda LAG-a Mareta u Preku.

U sklopu projekta planirano je održavanje i 4 edukativnih radionica na otocima Grada Zadra tijekom svibnja i lipnja ove godine na kojima će se još jednom predstaviti financijske obveze OPG-a te će se detaljno predstaviti različite mogućnosti financiranja glavnih i dopunskih aktivnosti na poljoprivrednim gospodarstvima.


Reci što misliš!