Biznis

promovirajmo zdravu hranu

U srijedu otvorenje skupa "ZONA – Okusi i mirisi zadarskog kraja"

U srijedu otvorenje skupa

Zadarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu uz podršku Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskog instituta za nutricionizam te Grada Zadra organizira stručni skup i predstavljanje projekta ZONA – Okusi i mirisi zadarskog kraja

U srijedu, 19. travnja 2017. godine u prostorijama IMPACT Centra, Put Stanova bb, Zadar s početkom u 11.30 sati, Zadarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu uz podršku Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskog instituta za nutricionizam te Grada Zadra organizira stručni skup i predstavljanje projekta ZONA – Okusi i mirisi zadarskog kraja .

Tim povodom u 11 sati, uoči početka stručnog skupa,  bit će održana konferencija za novinare na kojoj će govoriti Daniel Segarić, dipl.ing- pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije,  Ivan Hajdić, prof.-  viši stručni suradnik u Upravnom odjelu za odgoj i školstvo Grada Zadra, doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender  sa Hrvatskog instituta za nutricionizam i doc.dr.sc. Jelena Đugum  pomoćnica ministra  Ministarstva poljoprivrede.

U kontekstu poticanja zdravih prehrambenih navika kod naših žitelja, u Zadarskoj županiji već je započeo projekt koji promovira mediteransku prehranu (poput Riblje kašete zdravlja), no tek je ovaj projekt prvi sveobuhvatni projekt koji se temelji na međusektorskom povezivanju, a namijenjen je svim populacijskim skupinama.

Edukacija o karakteristikama i vrstama namirnica našega kraja s jedne strane igra izuzetno značajnu ulogu u stvaranju i očuvanju našega kulturnog identiteta, a s druge strane aktivnost je to kojom se izravno potiče održivi razvoj gospodarstva; kako poljoprivrede i prehrambene proizvodnje, tako i trgovine i turizma.   

Osim predavanja bit će održana i kulinarska radionica s autohtonim namirnicama zadarskog kraja!

 


Reci što misliš!