Biznis

ugovor vrijedan 300 000 dolara

Potpisan ugovor: Podravkini proizvodi na policama u Kataru

Potpisan ugovor: Podravkini proizvodi na policama u Kataru
Damir Spehar/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i hrvatsko gospodarsko izaslanstvo nastavili su službeni posjet Državi Katar.


Glavni im je cilj otvoriti vrata hrvatskim tvrtkama na tržištu toga bogatoga zaljevskog emirata te u našu zemlju privući katarske investicije. Vrata su se otvorila Podravci, čiji će se proizvodi ubuduće naći na katarskim policama

Tijekom današnjeg sastanka potpisan je međudržavni sporazum o suradnji na području zaštite okoliša i prirode kao i memorandum između Katarske komore trgovine i industrije i Hrvatske gospodarske komore.

'Oni su iskazali interes za više sektora, od IT industrije, turizma, prije svega prehrambene industrije', istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Podravka je sklopila ugovor o plasmanu svojih proizvoda na police katarskih trgovina, vrijedan 300 tisuća dolara.

Ugovor o distribuciji, priopćili su iz Podravke, potpisan je s renomiranim katarskim distributerom, Arabian Supplies, podružnicom jedne od najjačih katarskih grupacija, Tadmur Holding.

Ugovor su potpisali Hany Al Sayed, generalni direktor Arabian Supplies-a i Nermin Salman, izvršni direktor Podravke Gulf FZE.

Iako je Podravka na tržištu Katara prisutna dvije godine, potpisom ugovora s tvrtkom Arabian Supplies, Podravka, kažu iz te tvrtke, dobiva jakog partnera koji će joj omogućiti ulazak na sva prodajna mjesta u Kataru te dugoročni razvoj poslovanja na jednom od ključnih tržišta regije Bliski istok i Sjeverna Afrika. Podravka je na ovom tržištu u posljednje dvije godine intenzivirala svoje poslovanje otvaranjem vlastite podružnice u Jebel Ali Free Zoni, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Podravka je aktivno prisutna u 9 zemalja regije Bliski istok i Sjeverna Afrika te bilježi odlične poslovne rezultate. Svoje poslovne procese prilagodila je specifičnostima ovog tržišta i potrebama stanovnika te je kompletan asortiman prilagođen komunikacijom na arapskom jeziku, razvijeni su potpuno novi proizvodi, a uspješno je provedena i halal certifikacija.

 'Osim Katara, početkom godine su dogovoreni dugoročni projekti s lokalnim partnerima u Omanu i Kuvajtu, a stvorili smo pretpostavke i za skori početak sustavne obrade Egipta, Bahreina, Iraka i Libanona. Inicijalni rezultati pokazuju kako su kupci i potrošači najbolje prihvatili Vegeta dodatke i juhe, Kviki snack, Lino kremne namaze, Lino Pillows te Podravka ajvar. Pritom, vodimo brigu i o potrebama velike zajednice Hrvata u Kataru koji, željni proizvoda poput Vegeta dodataka, juha, Čokolina, Lino lade, Podravka ajvara i ostalih proizvoda, iščekuju širenje asortimana i još jaču prisutnost Podravke kao najjače hrvatske prehrambene kompanije',  istaknuo je Nermin Salman, izvršni direktor Podravke Gulf FZE.


Reci što misliš!