Biznis

neisplaćene plaće

Radnici Zvečeva u štrajku; uprava poručuje kako radi sve za izlazak iz blokade

Radnici Zvečeva u štrajku; uprava poručuje kako radi sve za izlazak iz blokade
Ivica Galovic/PIXSELL

Radnici konditorske tvrtke Zvečevo od jutros su u štrajku, obustavljena je proizvodnja, a razlog su neisplaćene plaće za ožujak

Iz Uprave poručuju kako čine sve da omoguće normalno redovno poslovanje.

Jutros je bilo sporno 69 neisplaćenih plaća, a broj se tijekom dana upola smanjio. Zvečevu prijeti financijski slom jer je već 40 dana u blokadi, izvijestili su iz uprave. Rade sve što mogu da bi brzo izašli iz blokade, a zbog čega dio radnika nije dobio plaće, oglasili su se iz Uprave priopćenjem. Sigurni su da će i oni dobiti plaće do kraja tjedna.

"Uprava Zvečeva je pokrenula ubrzani proces financijskog i operativnog restrukturiranja i čini sve što je u njenoj moći da ubrza procese izlaska iz blokade i omogući normalno redovno poslovanje. Nažalost, Zvečevo je samo jedna u nizu tvrtki koja evidentno trpi posljedice stanja na domaćem tržištu i tržištu regije. Stoga apeliramo na sve dionike da problema u Zvečevu sagledavaju šire od same trenutne situacije zbog kašnjenja sa isplatom plaća za mjesec ožujak" stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave Zdravko Alvir. "Štrajk će trajati sve dok i posljednji zaposlenik ne dobije svoju pošteno zarađenu plaću" rekao je za Media servis Josip Plaskur ispred Nezavisnog sindikata Zvečevo.

"Sutra nastavljamo štrajk sve do ispunjenja zahtjeva, odnosno do isplate posljednje plaće. Ima najave i sutra da će biti isplaćeno sve, ali to su samo najave. Kad buda isplaćena posljednja plaća mi povlačimo sve aktivnosti, prekidamo štrajk i krećemo u proizvodnju, idemo raditi" kaže Plaskur te dodaje kako je njihova jedina želja sačuvati radna mjesta i Zvečevo.

"Interes svih zaposlenika Zvečeva je sačuvati radna mjesta i učinit sve da Zvečevo opstane kao firma, jer evo za nekoliko godina, tj.2021. ćemo proslaviti 100 godina njena osnutka. Svima nam je stalo da firma radi i da svi primaju zaslužene plaće. Ništa drugu" kaže Plaskur. Predstavnici Uprave najavili su dolazak pred radnike do kraja ovog tjedna. Također navode da će svoj obol dati i Vlada, koja će poduprijeti restrukturiranje kroz svoj projekt pomoći Slavoniji. Inače, Zvečevo je također jedan od Agrokorovih dobavljača.


Reci što misliš!