Biznis

“Zeleno svjetlo za… bolje društvo“!

Na donacijskom natječaju OTP banke odabrana 44 projekta

Na donacijskom natječaju OTP banke odabrana 44 projekta

OTP banka je u okviru svog programa “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 44 projekta kojima će dodijeliti 400.000 kuna, a među njima su i oni iz Zadra! Provjerili smo koji

OTP banka je, već šestu godinu za redom,organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport.

Na natječaj je pristiglo gotovo tisuću i tristo prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 44 projekta, koji su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena.

U proteklih šest godina OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno dva milijuna i dvjestotisuća kuna projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode.

Donacije su u 2017. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost: Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića iz Zagreba, Udruzi Otvorena medijska grupacija iz Zagreba, Veleučilištu u Šibeniku, Knjižničarskom društvu Sisačko-moslavačke županije, Industrijsko-obrtničkoj školi Pula, Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi iz Nove Gradiške, Sportsko rekreativnom društvu Radonić Živkovići, Osnovnoj školi Privlaka, Osnovnoj školi Mate Lovraka iz Petrinje, Udruzi Tvornica Znanosti iz Samobora, Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek i Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša: Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, Športskom ribolovnom društvu Zubatac iz Zadra, Udruzi studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci, Ekološkoj udruzi "Krka" Knin, Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sisak, Turističkoj zajednici Općine Sali, Udruzi za promicanje turizma, edukacije, razgleda i revitalizacije grada Šibenika „TERRA“, Dramskom studiju slijepih i slabovidnih "Novi život" iz Zagreba, Dječjem vrtiću „Ćok“ iz Tkona, Dubrovačkom simfonijskom orkestru i Društvu za podvodna istraživanja MINA iz Pule.

U kategoriji humanitarnih projekata:

Stanici Zadar Hrvatske gorske službe spašavanja, Udruzi žena liječenih od bolesti dojke iz Siska, Udruzi za autizam Zadar, Udruzi za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, Udruzi oboljelih od malignih bolesti „Život“ iz Metkovića, Udruzi „Mladi protiv gladi“ iz Vinkovaca, Dijabetičkom društvu grada Siska, Planinarsko rekreativnom klubu slijepih Istarske županije i Savezu organizacija invalida Osječko baranjske županije.

U kategoriji sport:

Vaterpolskom klubu Solaris, Jedriličarskom klubu "Val" Šibenik, Triatlon klubu Zadar,Veslačkom klubu„Jadran“ iz Zadra, Klubu mladih Split, Stolnoteniskom klubu "Donat" iz Zadra, Atletskom klubuza osobe s invaliditetom „Odisej“ iz Kutine, Hrvatskom biciklističkom savezu, Sportsko rekreativnom klubu „Alba“ iz Labina, Odbojkaškom klubu Osijek Jug 2, Omladinskom vaterpolskom klubu„Pošk“ iz Splita i Omladinskom košarkaškom klubu „Dražen Petrović“ izŠibenika.

Osim donacijskog natječaja, OTP banka je, u okviru programa „Zeleno svjetlo za znanje“, i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanjaU akademskoj godini 2016./2017. OTP banka s 500.000 kuna pomaže 77 učenika i studenta slabijeg imovinskog stanja s područja gradova Zadra, Siska, Čakovca i Benkovca, općina Župa dubrovačka i Nuštar te Sveučilišta u Zadru.

 


Reci što misliš!