Biznis

sastanak u agrokoru

Neće biti obustave isporuke roba Konzumu

Neće biti obustave isporuke roba Konzumu
Jurica Galoić/PIXSELL

Održan je sastanak izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i predstavnika Agrokorovih dobavljača koji su ranije ovog tjedna zaprijetili obustavom roba ne ispune li se njihovi zahtjevi

Za sada blokade neće biti. I banke su spremne produljiti rok koji se tiče regresnih mjenica, doznaje se nakon sastanka održanog u Zagrebu.

Imali smo konstruktivan i otvoren razgovor, izvijestio je Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak. " Mislim da se sva pitanja i svi problemi ne mogu riješiti na jednom sastanku, ali većinu tih točaka smo pokušali dati odgovore koji bi umirili sve dionike ovoga postupka", rekao je Ramljak.

"Naš generalni zaključak je da moramo zajednički nastaviti na oživljavaju ovog sustava, jer je to naš zajednički gospodarski interes. Točku po točku ćemo rješavati i do tada neće doći do obustave isporuke robe", rekla je u ime dobavljača prokuristica Kraša Marica Vidaković : "Nastavak isporuke bit će redovnim putem, ali od druge strane očekujemo da s nama redovito razgovara."

Vidaković je istaknula i najvažniju informaciju: "Imamo informacije da će banke prolongirati rok po regresnim mjenicama, što je u ovom trenutku pozitivno. Čuli smo od povjerenika niz aktivnosti koje se poduzimaju za stabilizaciju sustava, a radi se i na novom kreditu."

"Po mojim informacijama banke su spremne da produlje rok koji su dobavljači tražili a taj odgovor bi formalno trebao doći od njih" , napominje Ramljak. Na današnjem sastanku moglo se čuti i da se s novim kreditom očekuje isplata i dijela starih dugova. Vidaković je odbacila navode da dobavljači žele da dio duga snose porezni obveznici. Od svojih dugova ne bježe. "Ali tražimo od onih koji su sudjelovali u tom dugu, to su banke, da snose 50 posto troškova koji će nastati prilikom nagodbe".

Nakon sastanka s povjerenikom, Vidaković je najavila sastanke i s drugim subjektima na koje se odnose zahtjevi dobavljača.


Reci što misliš!