Biznis

definirana suradnja

Potpisan Sporazum Obrtničke komore Zadarske županije i Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje

Potpisan Sporazum Obrtničke komore Zadarske županije i Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Zadru je danas potpisan Sporazum o suradnji Obrtničke komore Zadarske županije i Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje "Nikola Šubić Zrinski", kojim je definirana buduća suradnja dviju institucija.

Stjepan Knežević, predsjednik Komore, istaknuo je važnost obrazovanja i predanost sustava Hrvatske obrtničke komore izgradnji i poboljšanju obrazovnog sustava. S obzirom da "Nikola Šubić Zrinski" omogućava studiranje nakon završenog trogodišnjeg obrazovanja, Knežević je izrazio jeuvjerenje kako će potpisani sporazum učiniti strukovna zanimanja atraktivnijima, te pomoći ravnomjernijem upisu učenika u strukovna obrazovanja.

Dekan Visoke škole dr. sc. Ivan Katavić predstavio je način na koji učenici, po završenom trogodišnjem obrazovanju, mogu upisati stručni dodiplomski studij "Ekonomija poduzetništva" i "Globalna logistika".

Ivana Marasović, regionalna voditeljica Područnog ureda u Splitu, istaknula je kako je Škola partner u programu Hrvatske obrtničke komore "HOK ZNA", kojim se obrtnicima osigurava 10% popusta u upisu studija.

Temeljem sporazuma o obrazovnoj, stručnoj, tehničkoj i znanstveno-istraživačkoj suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom Visoka škola Nikola Šubić Zrinski ističe se i kao donator nagrade 'Šegrt Hlapić' koja znači stimuliranje mladih da ostaju kao poslovni subjekti u svojim mjestima.

Za sve kandidate koji tek završavaju ili su ranije završili trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje također omogućavamo upis na studij uz posebno dizajniran predprogram kreiran temeljem suradnje s Hrvatskom obrtničko

 

 


Reci što misliš!