Biznis

greenpeace

Besplatna edukativna radionica o solarnoj energiji u turizmu

Besplatna edukativna radionica o solarnoj energiji u turizmu
Dino Stanin/PIXSELL

Najavljujemo prezentaciju o mogućnostima i uvjetima korištenja solarne energije u sektoru turizma u Hrvatskoj. Za vlasnike, upravitelje i djelatnike turističkih tvrtki ili privatne iznajmljivače, održava se u prostoru Impact Centra u Zadru, u srijedu 14.6. s početkom u 10 sati

10:00 - 11:30     Izlaganje će održati Ignacio Navarro, međunarodni stručnjak za energetiku koji će u svojoj prezentaciji predstaviti primjere iz hotelskog sektora u Grčkoj te kako su se turistički subjekti unatoč financijskoj krizi izborili za pravo da u poticajnom okruženju proizvode energiju za vlastite potrebe i tako smanje račune za struju.

Pripremit će pregled najboljih mogućnosti financiranja i najbolje prakse u području odgovornog i održivog turizma, uz studije slučaja s prenesenim cijenama za implementaciju u Hrvatskoj.

11: 30 - 11:45     Pauza za kavu

11:45 - 13:00     Važnost građanske energije i potencijal za primjenu projekata solarne energije u turizmu u Hrvatskoj predstavit će Boris Pavlin i Ivan Zoković iz Zelene energetske zadruge(ZEZ), krovne hrvatske organizacije za područje energetskog zadrugarstva i razvoj projekata koji se baziraju na ekonomskim modelima korištenja obnovljivih izvora energija kroz građansku participaciju. 

Radi ograničenog broja sudionika, što prije potvrdite sudjelovanje na icroatia@greenpeace.org


Reci što misliš!

  Vezane vijesti