Biznis

implementacija norme

Biogradskoj Iliriji d.d. dodijeljen certifikat halal sustava

Biogradskoj Iliriji d.d. dodijeljen certifikat halal sustava

Iliriji d.d., turističkoj kompaniji iz Biograda na Moru, dodijeljen je certifikat halal kvalitete za implementaciju norme halal sustava upravljanja kvalitetom u dijelu pripremanja i pružanja usluge hrane i pića

U nagradu je uključen hotel Adriatic, restoran „Marina Kornati“, event brod „Nada“, ploveći kongresni centar veličine 35m i kapaciteta 180 osoba sa cjelovitim restoranom, kuhinjom i barom, i Ražnjevića dvore AD 1307., prvi difuzni hotel u Republici Hrvatskoj.

Goranu Ražnjeviću, predsjedniku Uprave Ilirije d.d., halal certifikat uručen je od strane gospodina Aldina Dugonjića, rukovoditelja Centra za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Goran Ražnjević istaknuo je da implementacija standarda halal kvalitete predstavlja dugoročnu strategiju i politiku Ilirije d.d. i njenu opredjeljenost prema kontinuiranom unaprijeđenju kvalitete u dijelu cjelokupne usluge kompanije na razini svih njenih sektora, čemu u prilog govori i današnji događaj, jer dostizanje visokih standarda halal kvalitete, dokaz je Ilirijine spremnosti i opredjeljenosti ka izvrsnosti usluge i prilagodbe zahtjevima turističkog tržišta koji Hrvatsku u sve većem broju prepoznaju kao atraktivnu turističku destinaciju.

„Predstavlja nam zadovoljstvo da danas dodijeljujemo halal certifikat za prvi hotel u srednjoj Dalmaciji čime se dodatno obogaćuje turistička ponuda ovoga kraja. Prepoznatljivost Hrvatske na halal tržištu svakim danom je sve veća i zasigurno daljnjim povećanjem infrastrukture otvaraju se mogućnosti još boljeg pozicioniranja na tržištu. U Hrvatskoj se halal certifikatom zasad može pohvaliti tridesetak ugostiteljsko-hotelskih objekata i šest putničkih agencija, a Ilirija d.d. je upravo jedan od njih. „ - izjavio je gospodin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete.

Implementacijom norme halal sustava upravljanja kvalitetom koja se provodila istovremeno u četiri objekta unutar kompanije, koji su različiti po karakteru ponude i usluge, podrazumijevalo je i istovremeno i edukaciju naših zaposlenika, prilagodbu procesa pripreme i pružanja hrane i pića sukladno halal standardima kao i povezivanje sa certificirani dobavljačima.

Iz Ilirije d.d. poručuju: "Implementacijom  halal sustava, posebno njegovom sinergijskim djelovanjem sa HACCAP sustavom, zasigurno ćemo pružiti dodatnu kvalitetu postojećoj usluzi i napraviti dodatni iskorak u afirmaciji i prepoznatljivosti hrvatske turistčke ponude posebno među gostima koji znaju što podrazumijeva halal standard i kvaliteta u  dijelu usluge hrane i pića te smještaja".


Reci što misliš!