Biznis

u sljedećih mjesec dana

Zatvara se 27 Konzumovih trgovina

Dio zaposlenika prijeći će u druge trgovine Konzuma, primjerice na obali, gdje svima, pa i Konzumu nedostaje radne snage

Kako je za Index potvrdila Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine, u sljedećih mjesec dana zatvorit će se 27 trgovina Konzuma malog tipa.

Uprava Konzuma o tome je obavijestila sindikat i radničko vijeće, nakon što je utvrdila kako je tih 27 trgovina neprofitabilno te kako to neće postati ni uz dodatna ulaganja.

"Dio zaposlenika prijeći će u druge trgovine Konzuma, primjerice na obali, gdje svima, pa i Konzumu nedostaje radne snage. Velik broj Hrvata otišao je u inozemstvo, pa je potraga za radnicima intenzivna.

Oni koji ne budu premješteni u druge trgovine, prijeći će novim poslodavcima jer postoji mogućnost da će te tvrtke biti dane u zakup ili neki drugi aranžman novim poslodavcima, a ako još netko ostane nezbrinut, zbrinut će se prema zakonu i kolektivnom ugovoru Konzuma", poručila je Štulić.

Dodala je i kako će zaposlenici prema kolektivnom ugovoru imati pravo na otkazni rok i otpremninu. 

Poručila je i kako se trgovine kontinuirano prate kako bi se utvrdilo koja je profitabilna, a koja ne te da je promet po zaposleniku jedan od osnovnih kriterija za profitabilnost trgovine. 


Reci što misliš!