Biznis

dodjele krajem listopada

21. Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku

21. Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku

Već 21 godinu Hrvatska gospodarska komora najboljim gospodarskim subjektima u turizmu dodjeljuje nagrade i priznanje Turistički svijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017.

Cilj je poticati unaprjeđenje kvalitete turističkih proizvoda i usluga te podizati konkurentnost turističkog sektora. Priznanja će se podijeliti na svečanoj dodjeli krajem listopada na Danima hrvatskog turizma, najvećem skupu profesionalaca u turizmu u Hrvatskoj.

Kao i do sada ocjenjivanje se provodi u devet kategorija prilikom čega se koriste financijski i fizički pokazatelji poslovanja gospodarskih subjekata, a snažan naglasak stavlja se i na kvalitetu usluga.

U okviru akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2017. ove će se godine provesti ocjenjivanje hotela u 10 različitih kategorija, destinacijskih menadžment kompanija – putničkih agencija u tri kategorije i hostela koji se mogu prijaviti do 30. lipnja na sljedećoj poveznici https://www.hgk.hr/turisticki-cvijet-kvaliteta-za-hrvatsku-2017.

U tri kategorije ocjenjuju se i marine : male do 250 vezova u moru, srednje od 250 do 450 vezova u moru i velike marine s više od 450 vezova u moru. Prijaviti se mogu do 5. srpnja, a više o detaljnom postupku prijave mogu pročitati na sljedećoj poveznici: https://www.hgk.hr/turisticki-cvijet-kvaliteta-za-hrvatsku-2017.

Provest će se i ocjenjivanje čarter-kompanija. U slučaju više od deset prijavljenih za svaku kategoriju ocjenjivanje bi se provelo u dvije kategorije malih do 25 plovila i velikih čarter-kompanija iznad 25 plovila. Čarter- kompanije mogu se prijaviti do 5.srpnja. Više o detaljnom postupku prijave na sljedećoj poveznici: https://www.hgk.hr/turisticki-cvijet-kvaliteta-za-hrvatsku/prijava-za-ocjenjivanje-charter-kompanija

Jedna od kategorija ocjenjivanja su i ugostiteljski objekti - restorani koje karakterizira  cjelogodišnje poslovanje. Prijaviti se mogu do 5. srpnja, a više saznati na sljedećoj poveznici https://www.hgk.hr/turisticki-cvijet-kvaliteta-za-hrvatsku/prijave-za-ocjenjivanje-restorana.

Kampovi se ove godine ocjenjuju u kategorijama veliki kamp, mali kamp te kamp s najboljom glamping ponudom. Više o detaljnom postupku ocjenjivanja kampova mogu naći na sljedećoj poveznici http://www.hgk.hr/turisticki-cvijet-kvaliteta-za-hrvatsku/natjecanje-kampova-u-akciji-turisticki-cvijet-kvaliteta-za-hrvatsku-2017.

Provest će se i ocjenjivanje spa/lječilišta. Specijalne bolnice i lječilišta mogu se prijaviti do 5.srpnja, a više o postupku ocjenjivanja mogu naći na poveznici http://hgk.hr/turisticki-cvijet-kvaliteta-za-hrvatsku/prijave-za-ocjenjivanje-spa-ljecilista.

Do kraja kolovoza bit će otvorene prijave i za kategoriju obiteljski smještaj.

 


Reci što misliš!