Biznis

#izvrsnost

Euromoney Zabu proglasio najboljom bankom u Hrvatskoj

Euromoney Zabu proglasio najboljom bankom u Hrvatskoj

UniCreditu je dodijeljeno čak pet nagrada za izvrsnost među kojima je i nagrada Jeana Pierrea Mustiera za Bankara godine

Vodeća svjetska financijska publikacija Euromoney uručila je UniCreditu prestižne Nagrade za izvrsnost za ovu godinu. Imena dobitnika nagrada objavljena su na svečanoj večeri održanoj u četvrtak u Londonu.

UniCreditu je pripalo pet nagrada, među kojima su nagrade za najbolju banku u Hrvatskoj, najbolju banku u Italiji, najbolju banku u upravljanju bogatstvom u srednjoj i istočnoj Europi te najbolju banku u transakcijskim uslugama u srednjoj i istočnoj Europi. Osim toga, glavni izvršni direktor UniCredita, Jean Pierre Mustier proglašen je Bankarom godine za 2017.

„Želio bih čestitati i zahvaliti svim kolegama, jer su svi u Grupi svojim radom pridonijeli ovim priznanjima koje smo osvojili. Dobiveno priznanje za Bankara godine posvećujem upravo njima. Zahvalan sam na naporima koje su naši timovi uložili u proteklih 12 mjeseci. Nastavit ćemo neumorno raditi na poticanju transformacije grupe, koju gradimo na svom jednostavnom uspješnom paneuropskom poslovnom modelu i snažnim konkurentnim prednostima koje će UniCredit učiniti najpopularnijom bankom gdjegod smo prisutni“, poručio je J.P. Mustier.

„Jean Pierre Mustier imenovan je na ovu poziciju prije gotovo godinu dana, a već je daleko odmakao na putu transformacije UniCredita, talijanske banke suočene s poteškoćama, u europsku banku s pozitivnom budućnošću. Među njegova postignuća ubrajanju se uspješno dovršenje izdanja prava vrijednog 13 milijardi eura, rješavanje sporednih i neprihodujućih imovina i djelatnosti u pravo vrijeme i po pravoj cijeni te nepokolebljivo držanje prethodno dogovorene strategije.

Međutim, njegovo najvažnije postignuće možda se sastoji u činjenici da je priča o UniCreditu priča o upravljačkom timu na čelu s pragmatičnim i odlučnim glavnim direktorom koji čvrsto stoji s obje noge na zemlji i koji je nekoć problematičnoj instituciji uspio vratiti osjećaj ponosa i svrhe. Čini se prikladnim postaviti pitanje: je li ikad ijedan glavni izvršni direktor neke banke postigao toliko u svojoj prvoj godini?“, stoji u izjavi Euromoneya o nagradi za Bankara godine 2017.

U ime Zagrebačke banke nagradu su primili predsjednik Uprave Miljenko Živaljić te zamjenik predsjednika Uprave i general manager Claudio Cesario.

"Čast nam je primiti ovakvo priznanje te se zahvaljujem svim zaposlenicima koji su predanim radom tome doprinijeli. Usmjereni smo na transformaciju poslovanja Banke, uvođenje novih tehnologija i nuđenje optimalnih rješenja  za naše klijente. Uvjeren sam da ćemo osigurati kontinuitet dobrih poslovnih rezultata i ostvarenje planiranih ciljeva i u narednom razdoblju", kazao je Miljenko Živaljić komentirajući nagradu.

 


Reci što misliš!