Biznis

Gužve na Makarskoj rivijeri najavljuju odličan početak sezone

Gužve na Makarskoj rivijeri najavljuju odličan početak sezone

Udarni srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane prve velike ljetne smjene turista koji su brojniji u dolasku, kao i odličnog početka glavnog dijela sezona, doznaje se u subotu u turističkim uredima Makarskog primorja.

Vikend je najavio odličan početak ovogodišnje špice turističkog ljeta, kazao je direktor makarskog Turističkig ureda Tonči Lalić, a to su potvrdili i Ante Jurišić iz Turističke zajednice (TZ) Baška i Valentina Vitković iz Brela kao i direktori ostalih turističkih ureda s Primorja.

U Hotelima Makarska zadovoljni su šestomjesečnim turističkim rezultatima, rekao je direktor Joško Lelas. Ističe kako je booking za veći dio srpnja zaustavljen, kolovoz je odlično popunjen, a u rujnu više od 90 posto kapaciteta je već popunjeno.

O dobrom početku ljeta kazuju i u ostalim hotelskim kućama na Makarskom primorju koje ugošćuju više od 13.000 gostiju pa hotelijeri, za nastavak ljetovanja, preporučuje prethodnu rezervaciju smještaja.

Zbog velike ljetne smjene gostiju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8 gdje se vozi u dugim isprekidanim kolonama i s manjim zastojima, a na prilazima Makarskoj promet regulira policija.

Znatno je povećan promet i na smjeru Makarska – Vrgorac kao i na brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te nadalje do autoceste kod Zagvozda.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj, kako se doznaje u ispostavi riječke Jadrolinije, od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku za sada je do sat vremena, a s Hvara prema Drveniku čeka se na ukrcaj oko pola sata.

Na Makarskom autobusnom kolodvoru gdje dnevno stiže više od stotinu autobusnih linija, dio njih s manjim zakašnjenjem, autobusi dolaze i odlaze uglavnom popunjeni.

 


Reci što misliš!