Biznis

još viša razina usluga

Marina Kornati mogla bi postati elitna nautička luka

Marina Kornati mogla bi postati elitna nautička luka

Turistička godina bit će bez sumnje rekordna. To očekuju i u najzahtjevnijoj turističkoj grani - nautici, gdje se već sada ostvaruju odlični rezultati. Tako je i u biogradskoj Iliriji, u kojoj su spremni i na nova ulaganja u podizanju kvalitete i ponude.

Ilirijina marina Kornati, predvodnik nautičkoga turizma i jedna od prvih marina na Jadranu, bilježi sjajne rezultate kaže predsjednik Uprave Goran Ražnjavić.

- Ona je već pet godina zaredom dobitnica nagrada kao najsuvremenija i najopremljenija među tri takve velike marine na Jadranu, ujedno i treća po veličini. Ove godine bilježimo kompletnu popunjenost i sa charter i s individualnim plovilima, kaže Ražnjević

Ilirija želi marinu podići na još višu razinu. Već je gotovo i projektno rješenje proširenja postojeće nautičke luke za sedamdesetak dodatnih plovila, ali ne bilo kakvih. 

- I to za plovila od 30 do 50 metara. Upravo to zadarskoj regiji, pa i hrvatskom turizmu nedostaje i mi kao Ilirija, kao pionir i koljevka, smo od ovoga trenutka spremni krenuti u tu investiciju. Ona ne ovisi o nama, nego o tome ima li dovoljno sluha, razumijevanja i shvaćanja onih koji odlučuju vezano za donošenje određenih akata ili dokumenata, ističe predsjednik Uprave Ilirije. 

Bude li razumijevanja i potpore na lokalnoj i regionalnoj razini, od dogradnje postojećih kapaciteta koristi bi imali svi koji žive od nautičkoga turizma kaže Ražnjević i dodaje kako bi biogradsku rivijeru taj trenutak vinuo u vrh elitnoga nautičkoga turizma.

- Pa elitu ne bismo trebali tražiti po francuskoj Azurnoj obali . Mislim da bi se ta nautička elita mogla vidjeti i u Biogradu, ističe Ražnjević

Marina Kornati ističe se i po organizaciji jednog od 35 međunarodno priznatih nautičkih sajmova u svijetu, koji okupi i do 300 izlagača i plovila. Nije zgorega spomenuti da je Biograd u samom svjetskom vrhu po broju regatnih događanja godišnje, prenosi Radio Zadar.


Reci što misliš!