Biznis

Završena 15. ninska Šokolijada

Najbolji šokolari su Slavko i Marin Dejanović i Mateja Šalov!

Najbolji šokolari su Slavko i Marin Dejanović i Mateja Šalov!
Tereza Proroković

U natjecateljskom programu ove godine bilo je 64 šokolara, a ocjenjivački sud čiji posao je bio težak jer u odabiru najboljeg odlučuju tek nijanse, odabrao je najšokolare!

Najveća ninska i nadaleko prepoznatljiva, međunarodna, jedinstvena gastronomska manifestacija 15. Šokolijada, uspješno je završila.

Nin ima ekskluzivu – jelo koje se časti i slavi kroz manifestaciju Šokolijadu, jednoj od najvažnijih gastro manifestacija u Zadarskoj županiji te jednoj od 100 najznačajnih manifestacija u Hrvatskoj

Zaljubljenici  u gastronomske delicije i etno običaje uživali su u prekrasnoj atmosferi ljetne večeri u starogradskoj jezgri Nina.

Turisti i posjetitelji su mogli okusiti kvalitetne zalogaje ovog aromatičnog jela. Također su sudjelovali u bogatom zabavnom programu folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva.

Šokol - jedinstveni proizvod postao je gastronomski zaštitni znak Nina i Zadarske regije, a manifestacija koja ga je očuvala od zaborava uvrštena je u 100 najznačajnijih manifestacija u Hrvatskoj, stoga iznova iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.

Prigodnim govorom na Fešti od šokola obratili su se:  direktorica Turističke zajednice Grada Nina Marija Dejanović, Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije i Slavko Štulić, predsjednik Udruge Šokolari.

U natjecateljskom programu ove godine bilo je 64 šokolara, a ocjenjivački sud čiji posao je bio težak jer u odabiru najboljeg odlučuju tek nijanse, odabrao je najšokolare. Najbolji su se ocjenjivali u dvije kategorije Ninski šokolari i Šokolari iz ostalih mjesta u okolici Nina. Stoga su bila dva ocjenjivačka suda koja su imali velik posao, ali kao i prethodnih godina oduševili su svojim osjetilnim sposobnostima i pomogli u pronalasku najboljeg te su utvrdili da kvaliteta proizvoda iz godine u godinu raste.

Članovi žirija za ocjenu Ninskih šokolara bili su: Ive Pijaca, Zdravko Barać, Ivanka Bačić, Dolores Barać i Krešimir Laštro. Ocjenivački sud kategorije Šokolari ostalih mjesta su: Zdenko Stulić, Slavko Štulić, Bože Bakić i Marijan Zorić. Predsjednik oba ocjenjivačka žirija bio je Zdenko Stulić.

Pobjednik ovogodišnje Šokolijade u kategoriji Ninski šokolara je Slavko Dejanović, drugo mjesto osvojila je Mateja Šalov, a treće mjesto Marin Dejanović.

Pobjednici u kategoriji Šokolari iz ostalih mjesta su Kristijan Šango i Marijana Šango iz Privlake. Drugo mjesto osvojila je Gordana Grbić, iz Zadra, a treće mjesto osvojili su Ivica Matulj iz Privlake i Milan Čolak iz Krneze.

 


Reci što misliš!