Biznis

komisija u prvome krugu obilaska

Suncokret ruralnog turizma: Započela akcija ocjenjivanja najboljih

Suncokret ruralnog turizma: Započela akcija ocjenjivanja najboljih

U okviru ovogodišnjeg projekta ocjenjivanja i promocije najboljih poduzetnika i programa u ruralnom turizmu, očekuje se više od 150 prijava iz čitave Hrvatske.

„Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma“, ističe mr. sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Kluba članova Selo“, inicijatora i organizatora pete nacionalne nagrade koja u fokus stavlja ruralni prostor Hrvatske i jedina se u zemlji njime sustavno bavi.

U projekt su uključeni poduzetnici, obrtnici, OPG-i, zadruge, udruge iz cijele Hrvatske kao i jedinice područne i lokalne samouprave te turističke zajednice. Dok nominacije još uvijek pristižu, komisija je već krenula u prvi krug obilaska.

„Akcija obilaska traje nekoliko mjeseci. Moraju se posjetiti i po jasno razrađenim kriterijima ocijeniti svi nominirani, a najboljima će se na svečanosti proglašenja krajem godine uručiti Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja u šest kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija i Vinski turizam“, kaže Stjepan Cukor, predsjednik ocjenjivačke komisije.

U protekle četiri godine u projektu je sudjelovalo oko 400 proizvođača, turističkih projekata i poduzetnika s ruralnih područja, a nagrade je dobilo njih 130


Reci što misliš!