Biznis

po preporuci Porezne uprave

Grad Zadar nastavlja s prikupljanjem obrazaca za porez na nekretnine

Grad Zadar nastavlja s prikupljanjem obrazaca za porez na nekretnine
Dino Stanin/PIXSELL

Unatoč najavi odgode primjene Zakona o lokalnim porezima, u dijelu koji se odnosi na porez na nekretnine, po preporuci Porezne uprave, Grad Zadar nastavlja sa prikupljanjem podataka putem obrasca.

Zbog velikog broja obveznika i količine podataka iz grada pozuvaju građane da ispune obrazac i dostave ga u što kraćem roku, a najkasnije do 31. listopada ove godine.

Zakonom o lokalnim porezima (Narodne Novine 115/16) koji je stupio na snagu 1. siječnja 2017. godine, propisano je da se od 1. siječnja 2018. godine uvodi porez na nekretnine koji će u cijelosti zamijeniti komunalnu naknadu. 

Naime, nakon uvođenja poreza na nekretnine, više se neće plaćati komunalna naknada i direktna spomenička renta budući će oni biti sadržani u porezu na nekretnine.

Novi porez oporezivat će nekretnine, a u njih spadaju: stambeni, poslovni, garažni i drugi pomoćni prostori, ostali prostori bez namjene, građevinsko zemljište koje se koristi u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti i neizgrađeno građevinsko zemljište ako se nalazi unutar građevinskog područja.

Ovdje doznajte više!


Reci što misliš!