Biznis

poduzetnice u fokusu

Počela organizacija za Kongres poduzetnica 2018 uz potporu i pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Počela organizacija za Kongres poduzetnica 2018 uz potporu i pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović krenula je organizacija kao i prijave za Kongres poduzetnica 2018, koji će, po drugi puta u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, u Zagrebu 8. ožujka iduće godine okupiti najveći broj žena u poduzetništvu od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Europe.

(prijave se obavljaju putem službene internetske stranice www.kongres.poduzetnica.hr)

Snaga ženskog poduzetništva u Hrvatskoj, ali i državama regije posljednjih je godina doživjela procvat. Iako žensko poduzetništvo nije tradicionalno ukorijenjeno u ekonomiji jugoistočne Europe, sve više žena pokreće, na krilima kvalitetnih start up-ova, svoja poduzetništva koja prerastaju nerijetko u srednje velike tvrtke do 50 zaposlenih. Udio žena u hrvatskom poduzetništvu stalno je u uzlaznom trendu. Poduzetnice su danas jedan od najznačajnijih pokretača domaće ekonomije, zauzimajući više od 25% ukupnih ekonomskih aktivnosti države, te lidersku poduzetničku poziciju u regiji.

Uz ovu ohrabrujući statistiku, te odlična iskustava s ovogodišnjeg Kongresa koji je 08. ožujka u Zagrebu okupio više od 650 poduzetnica i poduzetnika iz Hrvatske i jugoistočne Europe, pripreme na organizaciji, ali i prijave svih zainteresiranih  za Kongres 2018 upravo su krenule ovih dana.
(link na video razglednicu Kongresa poduzetnica 2017 - https://youtu.be/o3RoMn1YlWI)


Reci što misliš!