Biznis

tržište nekretnina

Građevinska zemljišta u Zadarskoj povoljnija nego u ostalim dalmatinskim županijama

Građevinska zemljišta u Zadarskoj povoljnija nego u ostalim dalmatinskim županijama
Filip Brala/PIXSELL

Prosječne oglašavane cijene građevinskih zemljišta tijekom kolovoza su na godišnjoj razini zabilježile oko 6 posto niže vrijednosti

Od županije do županije cijene građevinskih zemljišta na oglasniku Crozilla dosta su se razlikovale, a u prosjeku su se kretale od 10, pa sve do oko 160 eura po metru kvadratnom.

Najskuplja zemljišta su tijekom kolovoza oglašavana na području Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije te grada Zagreba, dok su najniže cijene zabilježene u Sisačko-moslavačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Najviše cijene građevinskih zemljišta zabilježene su na području Dubrovačko-neretvanske županije u kojoj se za četvorni metar u prosjeku tražio čak 161 euro. Na području Splitsko-dalmatinske županije prosječna cijena kvadratnog metra iznosila je 142 eura.

U Šibensko-kninskoj se županiji za jedan kvadratni metar u prosjeku tražilo 126 eura, a u Zadarskoj 5 eura manje.

Najveća potražnja za građevinskim zemljištima tijekom kolovoza je vladala za građevinskim zemljištima koja su se putem oglasnika Crozilla prodavala na području Zagreba, a zatim Zadarske županije i Zadra.

Potencijalni strani kupci, od kojih su najbrojniji bili oni iz Njemačke, Češke, Italije i BiH, najčešće su pretraživali zemljišta koja se prodaju na području Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.


Reci što misliš!