Biznis

regionalno okupljanje komunikacijske industrije

Rovinj: Počeo 10. Weekend Media Festival

Rovinj: Počeo 10. Weekend Media Festival

Weekend Welcome Disco Partyjem u četvrtak navečer je u staroj tvornici duhana u Rovinju počeo jubilarni 10. Weekend Media Festival, najveće regionalno okupljanje komunikacijske industrije na kojemu se očekuje više od 4500 sudionika.

Oni će u sljedeća dva dana imati priliku sudjelovati na više od pedeset predavanja, panela, prezentacija i radionica koje pripremaju govornici iz cijeloga svijeta.

Konferencijski dio Weekenda počinje u petak kada će, među ostalim, Srđan Šaper iz McCann Grupe i direktor Festivala Tomo Ricov razgovarati o aktualnim pitanjima iz područja marketinga, politike i glazbe. Na rasporedu je i panel "Baby You Can Drive My Car" na kojem će sudionici raspravljati o budućnosti transporta te alternativnim rješenjima i novim modelima usluga prijevoza.

Na panelu pod nazivom "Kreativno dokoličarenje" doajeni Weekenda govorit će o proteklih deset godina Festivala, otkriti kako je nastao koncept kreativnog dokoličarenja i prognozirati idućih deset godina. Andres Granberg govorit će o Facebookovom ulaganju u Švedsku; a popodnevni dio programa u petak je rezerviran za Jonathana Calverta, urednika istraživačkog tima The Sunday Timesa iz Velike Britanije koji je razotkrio jedan od najvećih skandala u povijesti nogometa.

O svom 12-godišnjem iskustvu na čelu istraživačkog tima i rušenju visokih dužnosnika nogometne organizacije, Calvert će govoriti na predavanju "Novinarstvo koje je razotkrilo nogomet kao prljavu igru".

Dominik Osterholt iz Googlea otkrit će koje su najvažnije prednosti i najbolje prakse koje bi digitalni oglašivači trebali pratiti kako bi ostali pri vrhu.


Reci što misliš!