Biznis

u sklopu projekta "L’aventure en Primitivance"

U Biogradu održana radionica o korištenju postojećih agrarnih sirovina za vrhunske kozmetičke proizvode

U Biogradu održana radionica o korištenju postojećih agrarnih sirovina za vrhunske kozmetičke proizvode
LAG Laura

Lokalna akcija grupa “Laura” u suradnji s tvrtkom Primitivance d.o.o. jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru organizirala besplatnu edukativnu radionicu pod nazivom “Korištenje postojećih agrarnih sirovina za vrhunske kozmetičke proizvode“

Predavanje je vodio mr. sc. Srećko Gross, farmaceut, znanstvenik, inovator te strastveni maslinar s dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji prirodnih dijetetskih i kozmetičkih proizvoda od kojih je trenutno najpoznatija linija prirodnih kozmetičkih proizvoda BIOBAZA. Sudionici su tako iz prve ruke doznali kako poljoprivredne kulture poput masline, smokve, smilja ili ružmarina iskoristiti za dobivanje kozmetičkih proizvoda visoke dodane vrijednosti.

Edukacija je dio projekta “L’aventure en Primitivance” koji za cilj ima potaknuti male proizvođače na ekološku proizvodnju, certifikaciju i preradu već postojećih agrarnih sirovina u kozmetičke pripravke. Naime, trenutačno se, usprkos visokoj kvaliteti domaćih poljoprivrednih proizvoda te velikom potencijalu proizvođača u ruralnim sredinama, većina sirovina potrebnih za izradu prirodne kozmetike u Hrvatskoj uvozi.

Projekt pokretanja kozmetičkog brenda probne linije luksuznog seruma pri čijoj se proizvodnji koriste isključivo prirodne sirovine dalmatinskog podneblja prepoznat i podržan od strane ACT Grupe, konzorcija društvenih poduzeća koji osnažuje ekosustav društvene ekonomije u Hrvatskoj. 

“L’aventure en Primitivance” jedan je od šest pobjednika i dobitnika potpore na natječaju “Pokreni nešto svoje” u 2017. godini, razvojnog programa ACT Grupe namijenjenog poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima čiji će projekti imati pozitivan utjecaj na društvo i/ili okoliš. 


Reci što misliš!