Biznis

radionica u zadru

Kako EU sredstvima financirati obnovu poljoprivrednog potencijala?

Kako EU sredstvima financirati obnovu poljoprivrednog potencijala?

Kako EU sredstvima financirati obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, konkretno štetama nastalih od požara, tema je radionica koje se održavaju u dalmatinskim županijama. Prva je danas održana u Zadru.

Organizator je Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Savjetodavnom službom, prenosi Radio Zadar. 

''U sklopu mjere 521 iz Programa ruralnog razvoja na raspolaganju je oko 150 milijuna kuna što bi trebalo biti dovoljno za sve zahtjeve koji će, naravno, udovoljiti kriterijima'', ističe Žarko Lovrinov, koordinator zadarske Savjetodavno poljoprivredne službe: 

''Svi oni, nakon proglašenja elementarne nepogode, koji imaju štete i koji su je prijavili ulaze u taj krug gdje ćemo im pokušati pomoći na svaki način da bi ih prijavili na mjeru. Naravno da će tu komisije, povjerenstva pogledati svu štetu, sve prijave i izračunati tko ima osnove ući u mjeru 521 ruralnog razvoja i obnoviti svoj poljoprivredni potencijal''.

A poljoprivrednici koji su pretrpjeli štetu u ovoljetnim požarima na današnju su radionicu stigli iz najudaljenijih mjesta Zadarske županije.

Radionice, čiji je cilj pojasniti postupak i način prijave za sanaciju poljoprivrednog zemljišta nastavljaju se iduća tri dana u Šibeniku, Splitu i Opuzenu.


Reci što misliš!