Biznis

radovi u punom jeku

U tijeku uklanjanje svih kvarova u Supernova centru Zadar, otvorenje u studenom

Nakon prvih službenih procjena i sanacije štete izazvane velikim poplavama na zadarskom području, Supernova Zadar pozvala je medije u kratak obilazak centra.

U jutarnjim satima centar su obišli i Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra, Ante Babić, zamjenik gradonačelnika, Ivica Katić, pročelnik za gospodarstvo i obrtništvo i Boris Artić, zamjenik pročelnice koji su dali podršku što skorijem otvaranju centra za sve posjetitelje.

Supernova centar Zadar je pretrpio znatnu štetu čiji se opseg i materijalna vrijednost još uvijek detaljno utvrđuju. Ranije temeljitije procjene bile su otežane zbog činjenice da se centar prostire na više od 37.000 m2 zbog čega je za prvi stručni uvid bilo potrebno minimalno šest dana.

Prema prvim izvidima stručnih službi, sudskih vještaka, tehničara i inženjera, do današnjeg dana nisu uočena nikakva oštećenja na konstruktivnim nosivim elementima u centru. Također, prema uvidima stručnjaka, cjelokupni sustav elektrotehničke opreme pretrpio je totalnu štetu, izuzev četiri suha transformatora.

Kao što je već poznato, voda je zahvatila prizemlje centra i garažu koja je ujedno i najpogođeniji dio centra. Upravo zbog potpune štete na trafostanici, visoko-, srednje- i niskonaponskim postrojenjima i drugim instalacijama u garaži, otvorenje centra bit će moguće tek u studenom ove godine.

„Svakodnevno radimo na sanaciji našeg trgovačkog centra kako bi se mogli što prije vratiti redovnom poslovanju. Zakupcima je već od 15. rujna omogućen ulazak u centar kako bi izvidjeli situaciju u svojim prodajnim mjestima i procijenili nastalu štetu. Svakom od zakupaca omogućeno je slobodno premještanje robe na svoja druga prodajna mjesta kako bi imali što manje gubitke tijekom perioda zatvorenosti centra“, istaknula je Iva Surić, voditeljica Supernova centra Zadar.

Prioritet Supernova centra je što prije vratiti centar u potpunu funkcionalnost kako bi se trgovine otvorile za posjetitelje i svi djelatnici vratili na svoja radna mjesta, naglašeno je na konferenciji.


Reci što misliš!