Crna Kronika

Student iz Karlovca

Studentu osumnjičenom za silovanje određen istražni zatvor

Studentu osumnjičenom za silovanje određen istražni zatvor

Karlovačkom studentu osumnjičenom za kazneno djelo silovanja određen je istražni zatvor, doznaje se u srijedu u Županijskome državnom odvjetništvu.

Student koji je osumnjičen za kazneno djelo silovanja uhićen je u ponedjeljak, u utorak je ispitan u Županijskome državnom odvjetništvu, a zatim i kod suca istrage u karlovačkome Županijskom sudu.

Sutkinja Jasna Radman, kao glasnogovornica suda, rekla je da je mladiću jučer nakon ispitivanja, zbog bojazni da bi u kaznenom postupku mogao utjecati na svjedoke, određen istražni zatvor u kojemu, po tom rješenju, može biti trideset dana.

Slijede istražna ročišta u Županijskome državnom odvjetništvu, a kako je za Hinu rekla zamjenica županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš-Šumonja, javnost neće biti obavještavana o tijeku istrage jer je riječ o "mlađem punoljetniku i u interesu je istrage da se o slučaju ne daju podatci".

"Sve ide po Zakonu o sudovima za mladež, gdje su postupci tajni. Žrtva je također mlađa punoljetnica, mlađa od 23 godine, pa se ne ide van s uobičajenim podatcima ni u interesu zaštite žrtve. Ti su postupci tajni zbog zaštite osobnog i obiteljskog života žrtve", rekla je Fiškuš-Šumonja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.