Crna Kronika

Brza akcija

Ugašen požar u osječkoj tvornici plastike, požar dizao šahtove

 Ugašen požar u osječkoj tvornici plastike, požar dizao šahtove

Jedan je djelatnik lakše ozlijeđen u požaru koji je jutros oko 6 sati buknuo u osječkoj tvrtki za preradu plastike "Drava international". Požar je izazvalo zapaljenje gorive tekućine, najvjerovatnije smjese vode i nafte.

Zapovjednik Boris Banjan kaže kako je požar planuo na otvorenom prostoru, 10x10 metara između dva glavna objekta u tvrtki te da je vatra izbijala čak iz šahtova.

"Znači, imali smo požar koji je dizao šahtove na 30-ak metara udaljenosti od samog mjesta požara. Tu smo imali kompliciranu situaciju. Morali smo u kanalizacijsku sustav upustiti sredstva za gašenje koja sprečavaju daljni nastanak požara i eksplozije" rekao je za Media servis Boris Banjan.

Požar je već za sat vremena ugašen brzom intervencijom 6 vozila i 30 vatrogasaca osječke Javno vatrogasne profesionalne postrojbe te pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Gornji grad". Brzom intervencijom spriječena je veća tragedija.

"Da nismo ugasili tako brzo požar i spriječili njegovo širenje i na instalacije na objekt za proizvodnju biodizela i isto tako i u kanalizacijskom sustavu tko zna što bi se dalje događalo," dodaje Banjan te ističe kako je ovo upozorenje i drugima koji rade s opasnim tvarima. Podsjetimo, veliki požar u pogonima ove tvrtke izbio je u veljači prošle godine, kada je vatra zahvatila spremnike sa naftom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.