Crna Kronika

Eksplozija u Turskoj

U dva napadu u Turskoj četvero poginulih i 27 ranjenih

U dva napadu u Turskoj četvero poginulih i 27 ranjenih

Jedan je policajac ubijen a 13 je osoba ranjeno u nedjelju u eksploziji automobila bombe ispred sjedišta turske policije u Gaziantepu, na jugoistoku zemlje, blizu granice sa Sirijom, a u drugom napadu u pokrajini Mardin na jugoistoku Turske tri su vojnika poginula a 14 ih je ozlijeđeno.

 

Po regionalnom guverneru Gaziantepa Aliji Yerlikayu, kojega citiraju turski mediji, devetero ranjenih su policajci. Po tv postaji NTV, autobomba je eksplodirala ispred glavnog stožera policije a eksploziju su popratili pucnjevi.

Na tv snimkama vidio se kaos ispred velike zgrade dok su pristizala ambulantna kola kako bi evakuirala žrtve koje su ležale po tlu.

Gaziantep, jedan od većih gradova na jugoistoku Turske, ima oko 1,5 milijuna stanovnika a u njemu se sklonio velik broj izbjeglica u bijegu od rata u Siriji.

U drugom napadu u nedjelju u Nusayabinu u pokrajini Mardin na jugoistoku Turske tri su vojnika poginula a 14 ih je ozlijeđeno, objavila je vojska koja je za napad okrivila Radničku stranku Kurdistana(PKK).

U Mardinu vojska vodi operaciju protiv PKK. Prema pisanju agencije Dogan kurdski pobunjenici ispalili su rakete na protehničku postrojbu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.