Crna Kronika

Krčenik

15 godina zatvora jer je prijatelja sjekirom zatukao na spavanju

15 godina zatvora jer je prijatelja sjekirom zatukao na spavanju
rtl ilustracija

Zbog ubojstva prijatelja Gorana Patače (45), kojega je sjekirom zatukao na spavanju, Jurica Đogaš (49) iz sela Krčenik nedaleko Donjeg Miholjca, u četvrtak je na osječkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora.

Budući da je prijatelja ubio u teškom pijanom stanju, sudsko vijećemu je odredilo i trogodišnje obavezno liječenje od alkoholizma. Prema riječima suca Darka Krušlina, Đogaš je dužan podmiriti i sudske troškove u iznosu od 5.256 kuna.

Optužnica ga je teretila da je u noći na 29. kolovoza prošle godine na svog prijatelja i cimera Gorana Pataču nasrnuo sjekirom, dok je ovaj spavao, te ga na mjestu usmrtio s četiri udarca u glavu.

Obojica su bili pijani, a naknadno je utvrđeno da su u krvi imali preko tri promila alkohola. Nekoliko mjeseci prije ubojstva, ubijeni Željko Patača je doselio u kuću svojeg ubojice. I Patača i Đogaš bili su razvedeni, bez posla i skloni alkoholu.

Prema izjavama svjedoka tijekom suđenja, kobne večeri su se Patača i Đogaš posvađali, a Đogaš se žalio i da ga je Patača istukao u njegovoj kući u koju ga je primio, jer nije imao kamo te da se stalno ponašao kao da je on gazda. Nakon svađe i fizičkog obračuna, Patača je otišao spavati, nakon čega ga je Đogaš zatukao sjekirom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.