Crna Kronika

Mito na fakultetu

Splitski student i njegov brat optuženi zbog podmićivanja profesorice

Splitski student i njegov brat optuženi zbog podmićivanja profesorice
Thinkstockphotos.com

Tužiteljstvo tvrdi da su optuženi mladići 29. rujna nakon što je 21-godišnjak saznao da nije položio pismeni ispit te zahtijevao prolaznu ocjenu

Uskok je nakon provedene istrage, pred splitskim Županijskim sudom, podigao optužnicu protiv 21-godišnjeg studenta i njegova četiri godine starija brata koji su sveučilišnu profesoricu, za prolaznu ocjenu, pokušali podmititi s 2000 eura.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o profesorici Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Ivančici Mirošević koja je pokušaj podmićivanja i prijavila policiji.

Tužiteljstvo tvrdi da su optuženi mladići 29. rujna nakon što je 21-godišnjak saznao da nije položio pismeni ispit, "zajednički i sukladno prethodnom dogovoru", došli u "kabinet profesorice i zahtijevali da prvookrivljeniku dade prolaznu ocjenu iz pisanog testa".

Kada je ona to odbila učiniti, zatraživši studente da napuste kabinet stariji brat je na stol navodno stavio knjigu i kuvertu u kojoj se nalazilo 20 novčanica od po 100 eura, odnosno ukupno 2.000 eura. No, profesorica je pozvala policiju nakon što je bacila ponuđeni novac i braću istjerala iz svog kabineta.

 


Reci što misliš!