Crna Kronika

traga se za tijelom jednog od pilota i crnim kutijama

Turski avion srušio se u selo pored Biškeka, poginulo 37 osoba

Turski avion srušio se u selo pored Biškeka, poginulo 37 osoba

Na mjestu nesreće su brojni djelatnici vatrogasnih i hitnih službi, nekoliko ozlijeđenih je prevezeno u bolnice, a traga se za tijelom jednog od pilota i crnim kutijama

Pri padu teretnog turskog zrakoplova u blizini Biškeka poginulo je 37 ljudi.

Zrakoplov tipa Boeing 747 Turkish Airlinesa koji se uputio iz Hong Konga prema Istanbulu pokušao je sletjeti na glavni kirgistanski aerodrom Manas, no usred guste magle i smanjene vidljivosti u 2:31 po srednjoeuropskom vremenu srušio se u obližnje selo te uništio 40-ak obiteljskih kuća.

Kako javljaju iz Ministarstva zdravlja u Kirgistanu, dio žrtava su putnici i članovi posade, među kojima su i četiri pilota, dok su većina stradalih stanovnici sela. Prema riječima očevidaca, dio kuća je potpuno uništen te su ubijene cijele obitelji na spavanju.

Na mjestu nesreće su brojni djelatnici vatrogasnih i hitnih službi, nekoliko ozlijeđenih je prevezeno u bolnice, a traga se za tijelom jednog od pilota i crnim kutijama kako bi se doznalo više o uzroku pada.

"Naša sućut obiteljima onih koji su izgubili živote u tragičnom incidentu koji uključuje zrakoplov ACT Airlinesa u Kirgistanu", objavili su na Twitteru iz Turkish Airlinesa. Iz zračne luke Manas javljaju da su svi letovi otkazani do navečer, a predsjednik Kirgistana Almazbek Atambayev otkazao je planirani put u Kinu te se vratio u Biškek.


Reci što misliš!