Crna Kronika

Oštetio Županiju

Potvrđena optužnica protiv Šišljagića

Potvrđena optužnica protiv Šišljagića

Potvrđena je optužnica protiv Vladimira Šišljagića (58), osječko-baranjskog župana i bivšeg čelnika HDSSB-a, a zbog izvlačenja, kako se sumnja, novca iz županijske blagajne, piše 24sata.

Uz njega, optuženi su i bivši pročelnik županijske agencija za razvoj Martin Marolin (52) te Zlatko Maksimović (60), koji je bio svojedobno HDSSB-ov predsjednik županijske skupštine. 

Tereti ih se da su u više navrata tijekom 2011. i 2012. godine, zajedno i po prethodnim dogovorima, donosili rješenja o odobrenju bespovratne  financijske pomoći za određena trgovačka društva.

Novac je išao iz proračuna Županije. Na temelju tih rješenja i isplaćene novčane pomoći, od gospodarstvenika su zauzvrat zatražili povrat sredstava u iznosu od 80 posto. Nakon što je novac isplaćen, prvooptuženi Vladimir Šišljagić i drugooptuženi Martin Marolin su, nekad osobno, a nekad putem posrednika Zlatka Maksimovića, preuzimali novčane svote od gospodarstvenika te, na taj način, sebi pribavili imovinsku korist u iznosu od 122 tisuće kuna. 

USKOK ih tereti da su tim radnjama počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te kazneno djelo pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.